1515

Detta händer onsdagen 7 februari

RAPPORTER

STOCKHOLMSBÖRSEN

- SHB (kl 7.00), Capio (kl 8.00), Catena Media (kl 8.00), Concentric (kl 8.00), Dedicare (kl 8.00), Ework (kl 8.00), Hexagon (kl 8.00), Leo Vegas (kl 8.00), Mycronic (kl 8.00), Serneke (kl 8.00), Addnode (kl 8.30), Electra (kl 8.30), Knowit (kl 8.30), Svedbergs (kl 9.00), Nolato (kl 14.30)

NGM

- Guideline Geo, Pantaluren

FIRST NORTH

- Bredband2 (ca kl 10.00), Ages, Expression Biotech (ändrat datum från 28/2), Sprint Bioscience (ändrat datum från 22/2), Unlimited Travel

AKTIETORGET

- Infracom

ÖVRIGA NORDEN

- Aker Solutions (kl 7.00), Carlsberg (kl 7.00), GN Store Nord (kl 7.00-7.30), HK Scan (kl 7.00), Statoil (kl 7.00), Sparebank 1 Sr-Bank (kl 7.15), Storebrand (kl 7.30), Caverion (kl 8.00), Neste (kl 8.00), Novozymes (kl 8.00), Sampo (kl 8.30-9.00), Vestas (kl 8.30), Orion (kl 11.00), FLSmidth (kl 12.00), Lundbeck (före börsöppning)

ÖVRIGA UTLÄNDSKA

- Tullow Oil (kl 8.00), Glaxo Smithkline, Rio Tinto, Sanofi, Sappi, Synaptics (efter USA-börsernas stängning), Unicredit

ÖVRIGA

- Vattenfall (kl 8.00)

STÄMMOR

- Ecomb

BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER

- Stockholm Corporate Finance arrangerar kapitalmarknadsdag om förnyelsebar energi kl 7.45-12.00

- Catena Media: rapportpresentation kl 9.00

- Leo Vegas: rapportpresentation kl 9.00

- Mycronic: rapportpresentation kl 9.00

- Serneke: rapportpresentation kl 9.00

- SHB: rapportpresentation kl 9.00

- Addnode: rapportpresentation kl 9.30

- Capio: rapportpresentation kl 9.30

- Statoil: rapportpresentation kl 9.30

- Hexagon: rapportpresentation kl 10.00

- Electra: bolagspresentation hos Remium kl 12.00

- Millicom: telefonkonferens kl 14.00

BÖRSSTATISTIK

- Finnair: trafiksiffror för januari kl 8.00

- SAS: trafiksiffror för januari kl 11.00

EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM

- NP3: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission

- Three Gates: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission

KAPITALMARKNADSDAG

- Statoil

MAKROSTATISTIK

- Tyskland: industriproduktion december kl 8.00

- RGK: utfall statens betalningar januari kl 9.30

- USA: oljelager (DOE), veckostatistik kl 16.30

CENTRALBANKER

- Riksbanken: direktionen sammanträder kl 9.00

- Island: centralbanken lämnar räntebesked kl 9.55

- Indien: RBI lämnar räntebesked kl 10.00

- Fed: Robert Kaplan talar i Frankfurt kl 12.00

- Fed: William Dudley deltar i frågestund kl 14.30

- Fed: Charles Evans talar om ekonomiska och penningpolitiska utsikter kl 16.15

- Nya Zeeland: RBNZ lämnar räntebesked kl 21.00

MAKRO ÖVRIGT

- RGK: resultat obligationsemission kl 11.03

- EU: kommissionens prognos kl 12.00


Innehåll från HP DevelopmentAnnons

HPs EliteBook - säkra kontorsdatorer optimerade för distansarbete

Framtidens arbetsplats kommer troligtvis vara en hybrid, en blandning av kontors- och distansarbete. Därför är det viktigt nu att företagen ser till att medarbetarnas datorer är optimerade för att arbeta på distans, för att säkerställa produktiviteten. 

– Det har verkligen blivit en positiv effekt av en mycket jobbig situation, i och med att företagen har sett under det senaste året att det fungerat för medarbetarna att jobba på distans. Vi är övertygade om att framtidens arbetsplats kommer att vara någon form av hybridmiljö, där vi kommer att se att man både jobbar på kontoret och på distans, exempelvis hemma, säger Niclas Oldmark, produktchef på HP Sverige.

Utöver att företagen sett att det går att driva sin verksamhet i full skala på distans finns det fler fördelar. Som exempelvis att medarbetare slipper långa pendlingsresor till jobbet, vissa arbetsuppgifter presteras bättre i lugn miljö och det blir lättare att få ihop livspusslet med minskad stress som följd. 

– Det som är viktigt är att företagen säkrar upp att medarbetarnas datorer verkligen är optimerade för distansarbete, vilket många kanske inte har hunnit under själva pandemin. Med våra enheter i serien HP EliteBook får du datorer som verkligen är optimerade för hög produktivitet, berättar Niclas Oldmark. 

Datorerna i HP EliteBook-serien har hög prestanda, kraftfulla processorer och batterierna kommer med tre års garanti. Där lång batteritid medför att jobbet kan skötas en hel dag även när det inte finns tillgång till el. Då distansarbetsplatser oftast inte är anpassade enbart för arbete, som en kontorsplats är, så går det också att välja starkare ljusstyrka på panelen. Så att den går att använda även vid starkt solljus, precis som en mobiltelefon.

– Våra datorer i HP EliteBook-serien har dessutom avancerade inbyggda konferensverktyg, med strategiskt placerade högtalare och mikrofoner för att skapa en bra ljudbild för alla som deltar i videomötet. Vi har också inbyggd brusreduceringsprogramvara som gör att störande bakgrundsljud reduceras bort, ljudteknik som vi utvecklat ihop med Bang & Olufsen, säger Niclas Oldmark. 

Du kan välja på sex olika formfaktorer i EliteBook-serien, från 13,3 tum till 15,6 tums datorer. Säkerheten är inbyggd så dina medarbetare kan surfa säkert när de är uppkopplade på externa nätverk, datorerna kommer med HP Sure View, ett inbyggt sekretessfilter som skyddar din skärm från nyfikna blickar, och Camera Shutter, kameran har en inbyggd slutare som gör att den kan täckas för med ett knapptryck. Skärmen kan på vissa modeller vridas 360 grader, så att datorn fungerar som en datorplatta. 

– För att säkerställa en lång livslängd har HP EliteBooks hög servicebarhet, och de är lätta att uppgradera, exempelvis om det skulle behövas mer kapacitet. Och skulle någon av dina medarbetare ha en svajig uppkoppling hemma är det enkelt att i efterhand koppla till en 4G modul. Datorerna i EliteBook-serien är verkligen våra mest avancerade, bärbara kontorsdatorer och de går att konfigurera på många olika sätt, avslutar Niclas Oldmark. 

Om HP

HP skapar innovativa lösningar för att förenkla och förbättra för alla, överallt. Produktportföljen består av hårdvara och programvara inom en mängd produktområden som skrivare, datorer, skärmar och 3D-skrivare. Läs mer på www.hp.com.

Läs mer om EliteBooks 

 

Mer från HP Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP Development och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?