Detaljhandeln ökar i USA

Detaljhandelns försäljning i USA steg 0,1 procent i februari, jämfört med månaden före.

Analytiker hade räknat med att försäljningen skulle ha stigit just 0,1 procent jämfört med föregående månad, enligt Bloomberg News sammanställning.

För detaljhandeln exklusive bilar steg försäljningen 0,2 procent. Analytikerna hade väntat en ökning med 0,1 procent.

Exklusive bensin steg detaljhandelns försäljning med 0,1 procent. Exklusive både bilar och bensin steg försäljningen 0,2 procent, här väntades en uppgång med just 0,2 procent.

Försäljningen vid bensinstationer sjönk 0,6 procent i februari jämfört med månaden före.

I januari steg detaljhandelsförsäljningen med reviderade 0,6 procent (+0,4). Exklusive bilar steg försäljningen reviderade 1,2 procent (+0,8).

Siffrorna från handelsdepartementet är i löpande priser och därmed inte korrigerade för inflation.

Detaljhandel USA, månadsförändring

image

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?