ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Entreprenör

"Det rullar på bra" – så mycket drar Börspodden in

Aktieprofilerna John Skogman och Johan Isaksson fortsätter att växa sitt företag bakom den populära Börspodden. 

"Det rullar på bra", säger Johan Isaksson.

I inledningen av 2017 knoppades Fondpodden, sedermera Kapitalet, av vilket påverkade både omsättning och resultat. Trots det växte rörelseresultatet för det bakomliggande bolaget Sthlm Börsmedia AB från en dryg halvmiljon 2016 till 738.000 kronor 2017. Samtidigt sjönk omsättningen från knappt 2,5 miljoner kronor till drygt 2 miljoner. Resultatet efter skatt ökade med drygt 100.000 kronor till 428.000 kronor.

Löneuttaget för de två programledarna är något uppjusterat till drygt 44.000 kronor per månad. Börspoddens intäkter kommer liksom tidigare huvudsakligen från sponsorer.

Enligt Johan Isaksson har Börspoddens lyssnarskara vuxit under året.

"Vi har cirka 50.000 lyssnare i veckan. Även där är lite svårt att jämföra bakåt eftersom man i fjol somras ändrade principerna för hur antalet lyssnare mäts. Men i praktiken har det skett en lyssnartillväxt."

Konceptet med veckovisa börsbetraktelser och en och annan intervju är framgångsrikt och det finns inga planer på att förändra det i någon större utsträckning. Däremot kan det redan i år bli comeback för Fondpodden.

"Vi har en tilltänkt programledare där, men vill hålla på namnet lite där. Jag kan säga så mycket att det rör sig om en börsprofil", säger Johan Isaksson.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies