ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Det krävs för att du ska bli Gekås nästa vd

  • Boris Lennerhov, tillförordnad vd för Gekås i Ullared. Foto: ADAM IHSE / TT

I en intervju med tidningen Market listar Boris Lennerhov, tillförordnad vd för Gekås i Ullared, de egenskapar han vill se hos sin efterträdare. 

Det var i början av november som Boris Lennerhov utsågs till tillförordnad vd för Gekås i Ullared, en tjänst som han även hade 2000-2014, efter att det stod klart att styrelsen och den tidigare vdn Jan Wallberg inte delade syn på hur företaget ska utvecklas framöver. 

”Det har fungerat rätt smidigt. Jag behövde inte någon introduktionstid. Jag kan företaget och har suttit med i styrelsen sedan jag klev av mitt operativa uppdrag”, säger Boris Lennerhov till Market.  

När det kommer till jakten på ny vd säger Boris Lennerhov att det får ta den tid det tar och det viktiga är att det blir rätt person. 

”Den pågår så sakteligen men det handlar inte om någon superspeed. Vi är noggranna i processen och vill känna att vi är på rätt köl. Det är inte viktigaste att det går fort, det är viktigast att vi träffar rätt. Jag har sagt att jag står till förfogande fram till att en ny vd är på plats”, säger Boris Lennerhov till Market. 

Enligt Boris Lennerhov är man på jakt efter en person med följande egenskaper: sunt förnuft, jordnära, förståelse för detaljhandel, passionerad, synlig i verksamheten, gillar att göra affärer varje dag och empatisk med förståelse för människor.

Den som uppfyller de kriterierna bör kunna se fram emot att bli väl kompenserad för sitt arbete. Enligt Expressen kvitterade Gekås tidigare vd Jan Wallberg ut omkring 550.000 kronor i månaden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer