Annons

Det krävs för att du ska bli Gekås nästa vd

I en intervju med tidningen Market listar Boris Lennerhov, tillförordnad vd för Gekås i Ullared, de egenskapar han vill se hos sin efterträdare. 

Boris Lennerhov, tillförordnad vd för Gekås i Ullared.
Boris Lennerhov, tillförordnad vd för Gekås i Ullared.Bild:ADAM IHSE / TT

Det var i början av november som Boris Lennerhov utsågs till tillförordnad vd för Gekås i Ullared, en tjänst som han även hade 2000-2014, efter att det stod klart att styrelsen och den tidigare vdn Jan Wallberg inte delade syn på hur företaget ska utvecklas framöver. 

”Det har fungerat rätt smidigt. Jag behövde inte någon introduktionstid. Jag kan företaget och har suttit med i styrelsen sedan jag klev av mitt operativa uppdrag”, säger Boris Lennerhov till Market.  

När det kommer till jakten på ny vd säger Boris Lennerhov att det får ta den tid det tar och det viktiga är att det blir rätt person. 

”Den pågår så sakteligen men det handlar inte om någon superspeed. Vi är noggranna i processen och vill känna att vi är på rätt köl. Det är inte viktigaste att det går fort, det är viktigast att vi träffar rätt. Jag har sagt att jag står till förfogande fram till att en ny vd är på plats”, säger Boris Lennerhov till Market. 

Enligt Boris Lennerhov är man på jakt efter en person med följande egenskaper: sunt förnuft, jordnära, förståelse för detaljhandel, passionerad, synlig i verksamheten, gillar att göra affärer varje dag och empatisk med förståelse för människor.

Den som uppfyller de kriterierna bör kunna se fram emot att bli väl kompenserad för sitt arbete. Enligt Expressen kvitterade Gekås tidigare vd Jan Wallberg ut omkring 550.000 kronor i månaden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?