1515

”Den som förstår framtiden först har ett tydligt försprång”

Den 2-3 september bjuder Dagens Industri med flera in till mötesplatsen Omstart Sverige, som samlar många branscher för att testa idéer, dela funderingar och samla ny kraft och ge varandra inspiration och draghjälp. Vi ställde fyra frågor till DI-gruppens utvecklingschef och tillika chefredaktör för Aktuell Hållbarhet Mikael Salo som satt samman programmet. 

Mikael Salo är bland annat chefredaktör för Aktuell Hållbarhet och ansvarig för området Energi och mobilitet på Omstart Sverige.
Mikael Salo är bland annat chefredaktör för Aktuell Hållbarhet och ansvarig för området Energi och mobilitet på Omstart Sverige.Foto:Pax Engström Nyström för Bonnier News/Business Media

Vad står på agendan för Omstart Sverige – Energi och mobilitet?
”Redan innan Covid-19-krisen var energi- och transportsystemet inne i en snabb omställning driven av klimatkrisen, nya regler och styrmedel, digitalisering, teknikutveckling och förändrade konsumtionsbeteenden. Pandemin har i vissa avseenden accelererat omställningen och vi kommer att diskutera den nya spelplanen för energi- och transportsektorn förändras och hur det påverkar näringslivet”.

Vad får man med sig som deltagare?
”Lyssna och interagera med en bred uppställning med representanter från energi- och mobilitetsektorerna, men vi har också företrädare på plats från offentliga sidan som ju sätter spelreglerna”.

Vi tror att man som tittare får ny kunskap och värdefulla insikter om vägen framåt. Den stora frågan är vad som blir det nya normalläget efter pandemin?
”Just nu ser vi exempelvis att lokaltrafiken befinner sig i kris. Begagnatmarknaden för bilar ökar. Nya aktörer ger sig in på bilpoolsmarknaden. Elektrifieringen i fordonssektorn ökar i tempo. Samtidigt har elbolagen stora utmaningar, exempelvis med begränsningar i det befintliga elnätet. Det är stora och omvälvande händelser som alla hänger samman och påverkar varandra. Den som förstår framtiden först har ett tydligt försprång”.

Vad är extra intressant i dina ögon?
”Det som är slående är hur alla mobilitetsslag både samverkar och konkurrerar på en väldigt komplex marknad”.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?