1515

Demokratisk seger stoppar inte skattesänkningar

Demokraten Doug Jones vann senatsvalet i den amerikanska delstaten Alabama på onsdagen. Det är ett bakslag för presidenten Donald Trump men påverkar sannolikt inte de föreslagna skattesänkningarna.

Doug Jones.
Doug Jones.Bild:TT/AP

Demokraterna har vunnit en ovanlig seger i senatsvalet i den amerikanska delstaten Alabama.

I nuläget beräknas demokraten Doug Jones ha fått drygt 49,9 procent och republikanen Roy Moore knappt 48,4 procent enligt delstatens ännu inofficiella rösträkning.

President Donald Trump kommenterade sin vana trogen valresultatet på Twitter, där han bland annat skyllde resultatet på att en hög andel väljare valde att skriva in en tredje kandidat i stället för att rösta på Roy Moore.

"Republikanerna kommer att få en ny chans att ta den här platsen inom en väldigt kort tid. Det tar aldrig slut!" skrev presidenten.

Andelen väljare som valt att skriva in en annan kandidat uppskattas till knappt 1,7 procent och motsvarar därmed något mer än avståndet mellan kandidaterna.

Roy Moore har hittills inte velat erkänna Doug Jones seger.

"När valet är så här nära är det inte över", sa Roy Moore i ett tal till sina anhängare vid klockan 22:30 amerikansk tid.

Demokratens seger lär sannolikt inte påverka republikanernas föreslagna skattesänkningar. Doug Jones lär inte sväras in i den amerikanska senaten förrän sent i december.

Ledarna för det republikanska partiet har siktet inställt på att sammanfoga representanthusets och senatens skatteförslag till ett gemensamt paket som kan röstas igenom innan jul.

Även om reformpaketet blir försenat räcker inte Doug Jones röst för att sätta käppar i hjulet. Även med den republikanske senatorn Bob Corker, som redan motsatt sig skatteförslagen, når demokraterna bara 50 av de 100 rösterna i senaten. 

I det läget kommer Donald Trumps vicepresident Mike Pence avgöra frågan med en utslagsröst.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?