1515

Demokraterna uppges vilja höja företagsskatten till 26,5 procent

Demokraterna i representanthuset väntas föreslå en höjning av företagsskatten till 26,5 procent från 21 procent och en skatt om 3 procent på inkomster över 5 miljoner dollar.

Foto:Susan Walsh

Det uppger två källor inom partiet för Wall Street Journal.

Hittills har demokraterna varit försiktiga med att inte säga för mycket kring sina planer för skatteökningar. Partiet måste balansera den moderata falangen som är rädd för vad höjningarna kan innebära och den progressiva som vill höja skatter på höginkomsttagare och utöka de sociala skyddsnäten. 

Demokrater i senaten har sagt att de inte vill höga bolagsskatten över 25 procent. Från andra håll i partiet har en betydligt mer aggressiv inkomstskatt förespråkats än vad demokrater i kongressen anses vara beredda att acceptera. 

En talesperson för Vita huset har hyllat representanthusets planer om en höjd företagsskatt och inkomstskatt och säger att administrationen ser fram emot att jobba med kongressen. 

”Det här möter två nyckelmål som presidenten har lagt fram – det höjer inte skatten för amerikaner som tjänar under 400.000 dollar och det upphäver delar av Trumps skattelättnader för rika och företag som inte har gjort något för att stärka vårt lands ekonomiska hälsa”, sade Andrew Bates, pressekreterare i Vita huset. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?