ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Delägare lämnar svenska skogsimperiet

  • Bob Persson, styrelseordförande i familjebolaget Persson Invest. Foto: Jesper Frisk

Delägaren Mattias Warg lämnar Persson Invest, en av Sveriges största skogsägare. Det rapporterar tidningen Östersunds-Posten.

Efter 12 år som delägare har Mattias Warg lösts in av familjebolaget Persson Invest.

”När man arbetar med syskon och kusiner måste man hela tiden hitta en fungerande balans mellan viljor och intressen. Min del i arbetet har inte gett det jag har hoppats på”, säger Mattias Warg till tidningen.

Han vill inte ge några ytterligare detaljer kring varför han väljer att lämna. Mattias Warg kommer dock att sitta kvar på en adjungerande plats i styrelsen vilket innebär att han kan sitta med på möten men inte delta i beslut.

Mattias Warg är den tredje familjemedlemmen som lämnar bolaget sedan det grundades 1932. Hur stor andel som löses in vill varken Mattias Warg eller styrelseordföranden Bob Persson kommentera. Bob Persson uppger dock att processen varit smidig.

”Vi har en löpande värdering av aktierna varje år och inlösningen har skett enligt avtalet som revisorn tagit fram”, säger han till Östersunds-Posten.

Enligt årsredovisningen för 2018 äger Persson Invest 109.000 hektar skogs varav 83.000 hektar klassas som produktiv areal. Sedan dess har dock den totala arealen utökats till drygt 140.000 hektar efter att Persson Invest tidigare i år tillträdde Bergvik Skogs tidigare marker i Härjedalen och norra Hälsingland.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer