Annons

Deeres resultat under förväntan

Amerikanska Deere, som bland annat konkurrerar med Volvo Anläggningsmaskiner (VCE), redovisar ett resultat och en försäljning för det första kvartalet som var snäppet lägre än analytikerna räknat med. 

Samtidigt höjs försäljningsprognosen för helåret.  

Det justerade resultatet per aktie uppgick till 1:31 dollar för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret.  Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1:33 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos. 

Kvartalets försäljning var 5,97 miljarder dollar. Väntat här var en försäljning på 6,41 miljarder dollar, enligt Bloombergs prognossammanställning.

Prognosen för helåret är nu att försäljningen av utrustning (equipment sales) ska öka med 29 procent, vilket är en höjning jämfört med bedömningen i föregående rapport om en ökning med 22 procent i helårsförsäljningen. 

Samtidigt räknar Deere med att försäljningen av utrustning under det andra kvartalet ökar med 30-40 procent.

Totalt väntas nettoomsättningen öka med omkring 25 procent under helåret.  

Helårets justerade resultat väntas uppgå till omkring 2,85 miljarder dollar och nettoresultatet spås bli omkring 2,1 miljarder dollar.

Enligt tidiga noteringar i fredagens amerikanska förhandel steg Deere-aktien drygt 1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?