1515
Annons

De vill locka fler kvinnor till underhållsbranschen

Underhållsindustrin har länge varit mansdominerad. I dag får industrin kämpa för att locka yngre människor, speciellt tjejer. Men för att locka fler kvinnor behövs – just det – fler kvinnor.

Ewa Ekman.
Ewa Ekman.

”Vi behöver visa att här finns människor du kan identifiera dig med.”

Det säger Ewa Ekman, rektor och vd för Göteborgs Tekniska College, GTC. Hon sitter i panelen på en workshop för tjejer på Underhållsmässan i Göteborg i mitten av mars.

Panelen ska bland annat diskutera hur det är att vara kvinna i underhållsindustrin och hur framtiden ser ut. Genom detta hoppas de kunna locka fler unga tjejer att söka sig till branschen.

För Ewa Ekman är det viktigt att visa att det inte bara är män inom industrin. Skolan jobbar aktivt för att använda sig av kvinnliga ingenjörer och föreläsare på öppet hus och aktiviteter för att öka de identifierbara förebilderna.

Även på skolans hemsida tänker de på att visa många bilder på kvinnor.

”Om man tittar på industrin i stort är kvinnor kanske underrepresenterade men hos oss är de överrepresenterade när vi vill visa upp vår utbildning”, säger Ewa Ekman.

”Vi måste aktivt bryta den stereotypa bilden och det kan vi inte göra genom att visa upp verkligheten precis som den är. I stället visar vi bilden av hur vi vill att den ska vara.”

Förutom mässans workshop för kvinnor tycks könsfördelningen inom industrin också återspeglas på Underhållsmässan där föreläsarlistan domineras av män.

Men Victoria Van Camp, chef för innovation och affärsutveckling på SKF SKF B +3,37% Dagens utveckling , sitter med i kvinnopanelen.

Victoria Van Camp tror att kvinnlig kompetens finns inom industrin men att företagen måste bli bättre på att uppdatera sina kontaktnät vid rekrytering och aktivt söka kvinnor. Hon tror också att företag med kvinnliga ledare har det lättare.

”Där jag har ansvar har vi fler kvinnor än på andra håll. När de ser att det finns en kvinnlig chef kan de se sig själva jobba där eftersom det finns en förebild.”

För att attrahera fler tror hon också att man måste visa upp vad jobbet innebär i dag och i framtiden.

”Det görs inte tillräckligt för att visa hur roligt det är att jobba inom industrin och då blir det problem med att rekrytera yngre människor.”

Varför behövs det fler kvinnor i underhållsindustrin?

”Halva befolkningen är kvinnor, det är klart vi behöver ha med dem, vi behöver den ökade kompetensen”, säger Ewa Ekman.

Svensk dollarbrist i sviten av marknadsoro: ”Det rör på sig ganska friskt”

Dollarbrist plågar på nytt den svenska finansmarknaden. Ett fenomen som märktes under både Lehmankrisen och pandemioron 2020 signalerar nu stress i det finansiella systemet.

Sverige är dock inte ensamt om problemet och rutinerna för räddningsmanövrar är väl inövade.

Jonas Thulin, kapitalförvaltningschef på Erik Penser Bank.
Jonas Thulin, kapitalförvaltningschef på Erik Penser Bank.Foto:Pressbild, Fareed Khan

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera