1515

De tog Di-examen som proffs

Certifieringar har delats ut till de första som genomfört Di Akademis populära utbildning för styrelseledamöter.

”Det märks att det har blivit större ägarfokus på att få styrelsen att fungera”, säger kursledaren Roland Dansell.

Foto:Joey Abrait
Foto:Joey Abrait

Under torsdagen tog ett tiotal personer emot sina certifieringar på Di:s redaktion. Efter att ha genomgått en två-dagarsutbildning och klarat av en tentamen, fick deltagarna ta emot ett diplom av Di:s chefredaktör Peter Fellman.

En av dem som gick utbildningen i höstas var Mona-Lena Beckman. Hon har tidigare haft olika chefspositioner och har under de senaste åren varit interimschef.

”Jag har ju samlat på mig en del erfarenhet, som jag har tänkt skulle kunna göra nytta i styrelser”, säger hon.

Eva Wikmark Walin, som redan i dag sitter i tre bolagsstyrelser, lyfter fram en ledamots ansvar som något av det viktigaste i utbildningen.

”Det gäller att inte ta på sig uppdrag bara för att man blir smickrad över att få frågan. Det är viktigt att sätta sig in i bolaget och dess förutsättningar innan man gör det”, säger hon.

Under två fullspäckade dagar har deltagarna bland annat fått lära sig mer om hur man strukturerar styrelsearbetet på bästa sätt, men också om ekonomiska rapporter och nyckeltal.

De båda tar också med sig diskussioner som har förts om styrelsens olika roller.

”Vi har pratat mycket om vd:ns relation till styrelsen och vem som egentligen ska göra vad”, säger Mona-Lena Beckman.

Utbildningen leds av Satish Sen och Roland Dansell som båda är rutinerade när det kommer till bolagsstyrning.

”Det vi gör är att ge verktyg för att få styrelser att fungera rent praktiskt, inte bara i teorin. Man kan säga att vi har fokus på att så ett frö som får plantan att växa”, säger Satish Sen.

Tillsammans har de utbildat vd:ar, entreprenörer och styrelseledamöter i tio år, och de båda ser ett allt större intresse för sina utbildningar.

”Det märks att det har blivit större ägarfokus på att få styrelsen att fungera. Många styrelser ses ju inte så ofta, så vi fokuserar också mycket på hur man får själva gruppen att samarbeta, säger Roland Dansell.

De båda anser att det i dag är för många styrelseutbildningar som tittar i backspegeln.

”Det är för få företag som faktiskt växer. Vi vill bidra till en större framåtanda”, säger Satish Sen.

Under våren och hösten kommer de fortsätta med sin utbildningsverksamhet tillsammans med Di Akademi. De tror att deras gedigna erfarenhet, tillsammans med Di:s starka varumärke, har bidragit till succén.

”När vi är klara med vårkurserna kommer 150–160 personer att ha utbildats. Med så många deltagare blir det ett erfarenhetsutbyte som många inte har tänkt på”, säger Satish Sen.

Av Di Akademis trettiotalet utbildningar är styrelseledamotsutbildningen en av de absolut populäraste. Den kommer att ges under flera helger i vår och höst.

 


Innehåll från ENFOAnnons

Därför hamnar beteenderisker i fokus efter pandemin

Under mars månad 2020 förändrades världen nästintill över en natt. Pandemin massförflyttade människor från deras arbetsplatser och säkra nät till köksbordet, med rejält ökade säkerhetsrisker som följd. Detta har ökat kraven på medarbetarnas säkerhetsmedvetenhet, såväl som på säkra accesstjänster. Men hur gör man för att hänga med på tåget?

Säkerhet, som alltid har varit en angelägen fråga, har sedermera blivit en topprioritet i fråga om IT-investeringar. En säker arbetsplats handlar dock inte uteslutande om teknik. 

– Digitalisering är en förändringsresa som kräver kontinuerlig utveckling och lärande. Det första steget handlar emellertid om människan snarare än tekniken. Det nya normala kräver ett helt annat beteende och en personlig säkerhetsmedvetenhet, på en djupare nivå än tidigare, konstaterar Sarvi Glemfors, ansvarig för affärsenheten User Engagement inom affärsområdet Digital Trust på  Enfo.

Läs om Enfos tjänster inom cybersäkerhet  

Enfo har lång erfarenhet inom framtagande av såväl strategier och arkitektur, som planering baserad på de krav som ligger till grund för den digitala förändringsresan. Enfos tjänster inom området User Engagement fokuserar specifikt på slutanvändarens beteende och hantering av data, där kärnan är en säker och trygg digital transformationsresa med användarens behov i fokus. Sarvi betonar dock att en och samma strategi inte är applicerbar hos alla företag.

– Det är viktigt att utgå från sin egen verksamhet och kartlägga var man befinner sig i sin utveckling nu, kontra innan pandemin. Vari ligger förändringsbehovet och vad behöver man göra för att verkligen förändra sina medarbetares beteenden i grunden?

Gör inte allting själv

För att nå svaren på dessa frågor krävs en hel del research och långt ifrån alltid besitter man rätt kompetens in-house. Det är därför viktigt att inte sträva efter att göra allting själv. Då behov uppstår bör man istället anlita experter som kan rita de stora dragen på en övergripande nivå och lägga grunden för eventuella förändringar. 

– Användaren behöver alltid vara i fokus. Vilka ska använda de lösningar eller den teknik som ska implementeras? Hur beter de sig och hur tänker de kring säkerhet? Finns det några beteenderisker?

Läs mer om Enfos identitetslösningar  

Dataklassificering är en grundsten

Vikten av säkra lösningar och dito teknik kan emellertid inte underskattas. Ökande mobilitet medför många komplexa utmaningar. Patrik Duckert, ansvarig för området Digital Identity, betonar därför vikten av att skapa trygg och säker åtkomst till data, för att säkerställa att rätt person når rätt information. Liksom Sarvi konstaterar han att en teknisk lösning inte passar alla – eller gör allt. 

– Att klassificera och skatta sina data är därför en absolut grundsten i säkerhetsarbetet och för att åstadkomma en datadriven transformation. Vet man vilka data som behöver skyddas och hur, är det betydligt lättare att bygga tekniska lösningar som lägger på ett lock av ID-skydd eller åtkomstskydd. Samspelet mellan agil teknik och medvetna medarbetare är därmed en förutsättning för en lyckad verksamhetsdigitalisering, avslutar han.

Läs mer om Enfos Modern Workplace  

Mer från ENFO

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ENFO och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?