Hoppa till innehållet

Annons

De står på Trumps sida

Donald Trump skulle vara en udda fågel i svensk politik. Men både här hemma i Sverige och i USA finns svenskar som stöttar den frispråkige affärsmannen.

Ronie Berggren.
Ronie Berggren.Bild:Privat

Den svenske entreprenören Tim Borgqvist har bott periodvis i USA sedan slutet på 1980-talet.
Numera delar han tiden mellan Malmö och Florida, där han går på kampanjmöten för Donald Trump. Han beskriver en kväll med Trump i talarstolen som en stand up-show.
”Äntligen någon som bryter tristessen, och bryter av mot de fega lobbyisterna och lögnaktiga politikerna som bara sitter där i Washington”, säger Tim Borgqvist.

Hans entusiasm för Donald Trump möts ofta av starka reaktioner hemma i Malmö.
”De vet ingenting om honom som person”, säger Tim Borgqvist.
Han är framför allt kritisk till Hillary Clinton och nämner bland annat mejlskandalen som plågat hennes kampanj det senaste året. Men Tim Borgqvist tilltalas också av Trumps ekonomiska politik.

Där skiljer han sig från Ronie Berggren, en Örnsköldsviksbo som driver en blogg och podd om amerikansk politik. Han kampanjade för president George W Bush 2004. Den här gången har han valt att stanna hemma men stödjer Donald Trump i valet.
Ronie Berggren beskriver sig själv som en frihandelsanhängare men säger att Donald Trump fångar upp väljare som fått känna av baksidorna av globaliseringen.
”Fabriker flyttar utomlands och så vidare”, säger han.

Både Ronie Berggren och Tim Borgqvist tycker att svenska medier varit dåliga på att rapportera kring republikanska politiker och Donald Trump i synnerhet. Samtidigt medger de också att det finns berättigad kritik.
Tim Borgqvist har inga problem med Trumps retorik, men beskriver vissa påhopp på enskilda politiker som klantiga.

Ronie Berggren beskriver Donald Trumps sätt att prata som ”fruktansvärt”, men tycker att fokus bör ligga på sakpolitiken. Han jämför med Rysslands Vladimir Putin och den syriske presidenten Bashar al-Assad.
”De är ganska lugna personer men mycket otrevligare än Trump”, säger han.

Innehåll från RoborockAnnons

Hyllar robotdammsugaren med AI: ”Är väldigt lyxigt”

Smart, sköter sig själv – och effektiv mot tuffa fläckar på golvet.

När barnfamiljen fick testa AI-dammsugaren haglade lovorden.

– Den känns som ett komplett städverktyg, säger tvåbarnsmamman Therese om Roborock S8 Pro Ultra.

EXTERN LÄNK: Här säkrar du din Roborock S8 Pro Ultra 

Tillsammans med sin man samt två barn på sju och tio år bor hon strax utanför tullarna i Stockholm. Barnen gillar att vara ute och leka, vilket ger vissa konsekvenser:

– Eftersom det är ett gammalt hus med många träd i trädgården kommer det in en del smuts och framför allt pollen just nu. Även om vi inte har småbarn längre blir det även en del grus och damm som barnen drar in, berättar Therese.

En vanlig vecka tar städningen mellan en och tre timmar för familjen, beroende på hur mycket som behöver dammas eller torkas av för hand. Till sin hjälp har familjen en billigare robotdammsugare av ett annat märke.

– Det som har varit negativt är att man själv måste tömma den och att behållaren är liten så du måste tömma ofta. Dessutom är den inte särskilt smart, så fort du har ändrat något från vad den har memorerat så åker den fel eller kör in i saker.

Nu har familjen testat Roborock S8 Pro Ultra i några dagar – och de första intrycken imponerar:

– Det är väldigt lyxigt att den är självtömmande och självrengörande. Det man ska komma ihåg är att dockningsstationen är stor, så det är inget man bara kan gömma under en möbel eller liknande utan det kräver att du har plats.

Själva tekniken bakom städningen får också tummen upp av Therese:

– Jag tycker att den funkar bra. Den har dammsugit och moppat. För mig överraskade moppen positivt, den var väldigt bra och effektiv och tog till och med bort tandkrämsfläckarna på badrumsgolvet. 

Om du jämför Roborock S8 Pro Ultra med er vanliga dammsugare, hur står den sig? 

– Den står sig bra, om inte bättre. Den är lättskött och lätt att komma igång med. Som jag ser det är den stora fördelen är stationen med självtömning, det är oerhört skönt att slippa rengöra själv. 

”Tiden kan man istället lägga på att umgås med familjen eller vara på jobbet”
”Tiden kan man istället lägga på att umgås med familjen eller vara på jobbet”

Trots att familjen har en annan robotdammsugare tror Therese att Roborock S8 Pro Ultra kan spara ytterligare tid på städningen:

– Det är flera timmar, framför allt rengöringen kommer bli så mycket smidigare. För mig är det ett stort plus. Tiden kan man istället lägga på att umgås med familjen eller vara på jobbet.

Skulle du rekommendera andra att satsa på en robotdammsugare?

– Absolut! Har man stora ytor eller vill ha det senaste så är det värt investeringen. Med en robotdammsugare blir städningen av. Vi låter oftast den städa när vi är på jobbet och i skolan, det är oslagbart att komma hem till ett rent hem.

EXTERN LÄNK: Beställ Roborock S8 Ultra direkt online 

 

Mer från Roborock

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Roborock och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera