Annons

De producerar startups på löpande band

Hidden Dreams hittar dolda tidskrävande manuella processer som behöver digitaliseras. Lösningarna bolagiseras på löpande band och målet om 50 startup-bolag på fem år ser redan ut att överträffas. 

Foto:Sebastian Oresten

”En av de första personerna vi anställde var en eventmanager. Vi lägger mycket krut på att bygga kultur i våra bolag”, säger Maria Norberg, partner och operativ chef i Hidden Dreams, när hon berättar om den strukturerade process som spottar ur sig start-ups på löpande band. 

”Förra veckan hade vi startat tolv. Nu är det tretton och nästa vecka lär det bli några till”, säger hon och skrattar. 

Målet, som sattes i november 2020, var 50 bolag på fem år. En takt som redan överträffats. 

Att Hidden Dreams är skapat av ett gäng ingenjörer märks. Varje litet steg, från bolagens födsel till att de kan stå på egna ben, är planerat in i minsta detalj med tydliga mätbara mål längs vägen. Det var dryga tre år sedan de tidigare KTH-studenterna Fabian Assarsson, som idag är vd och partner, Johan Lindblad, i dag teknikchef och partner och Maria Norberg hamnade i en skrubb hemma hos serieentreprenören och Serendipity-grundaren Said Esmaeilzadeh med ett embryo till en ny affärsidé. 

Tanken var att hitta dolda tidskrävande manuella processer i alla delar av näringslivet och utveckla enkla digitala lösningar för att hantera dem effektivare. Ett utifrån-in-perspektiv. 

”Vi vet att många sitter med tidskrävande manuella processer och uppgifter som kan minimeras, förenklas och förbättras med en digital lösning. Men trots att dessa problem är vanligt förekommande förblir de ofta dolda för personer utanför sin organisation.”

De började med att ta hjälp av Linkedin där ”tråkiga arbetsuppgifter som går att digitaliseras” efterfrågades. 

”Vi fick in ett femtiotal ansökningar. Vi märkte också att det fanns problem i alla branscher, allt från vård till livsmedelsupphandlingar.”

Hidden Dreams grundare Fabian Assarsson, vd, Maria Norberg, operativ chef och teknikchef Johan Lindblad.
Hidden Dreams grundare Fabian Assarsson, vd, Maria Norberg, operativ chef och teknikchef Johan Lindblad.Foto:Sebastian Oresten

I dag har Hidden Dreams två heltidsanställda som letar efter problem samt problemspecialister på insidan av företagen i form av exempelvis kvalitetsanalytiker, compliance, administratörer, produktionsingenjörerer eller sjuksköterskor. De problemspecialister som väljs ut fortsätter sedan att stötta bolagen såväl som experter som ägare. 

Nästa steg är att bedöma om en tänkbar lösning, som inte bara ska vara digital utan även ska gå att utforma som en Saas-lösning riktad mot företag, är tillräckligt intressant ur ett kommersiellt perspektiv. 

”Vi tyckte att B2B var lättare att förstå, företag är mer rationella än konsumenter och kräver inte lika stora investeringar i marknadsföring och utveckling av UX och UI.”

I dag sitter de tre grundarna och de övriga i teamet i en källarlokal i centrala Stockholm. Där sitter också de färska vd:arna i de nybildade bolagen i ett år för att få all tänkbar hjälp och stöttning, även med finansiering. 

”Vi investerar 1 miljon kronor i bolagen så att alla kan ta ut lön. Vd och teamet i det nya bolaget får 50 procent av ägandet medan Hidden Dreams behåller den andra halvan”, säger Maria Norberg. 

”Målet, som vi kallar 1-1-1, innebär en miljon kronor på ett år som ska leda till en första betalande kund. Efter att bolaget hittat sin första kund, som ofta men inte alltid är problemspecialistens bolag, hjälper vi vd:n att resa nytt kapital. När det är klart får bolaget, som nu kanske består av två till tre personer, flytta vidare till något kontorshotell eller liknande. Men vi är fortsatt aktiva ägare.”

Den andra rundan, som brukar ligga på mellan 2 och 3 miljoner kronor, ger bolagen en värdering på strax över 20 miljoner kronor för att sedan stiga till mellan 50 och 70 miljoner kronor efter tredje rundan dit två av Hidden Dreams portföljbolag, VivoLogica och ChainTraced, nått. 

”Många har en tendens att lova för mycket, men vi försöker vara realistiska. Det gör också att det går snabbare. Alla inblandade har starka incitament för att det ska gå bra. Jag känner mig så stolt över vad vi åstadkommit”, säger Maria Norberg. 

 

 

 

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera