Annons

De prisas av H&M för modevärldens smartaste idéer

Stiftelsen H&M Foundation delar för femte året i rad ut Global Change Award till modevärldens mest hållbara idéer. På grund av corona blir det ett annorlunda 5-årsjubileum när vinnarna inte kan resa till Sverige. 

Diana Amini, global chef för H&M Foundation.
Diana Amini, global chef för H&M Foundation.

”Vi har givetvis fått göra en hel del justeringar när det gäller upplägget, det är en balansgång i de här tiderna. Det är fortsatt viktigt att stötta innovatörerna, men vi får göra det på ett annorlunda sätt och försöka se vad vi kan få till nu och vad som blir av senare i år”, säger Diana Amini, global chef för H&M HM B +6,7% Dagens utveckling Foundation.

För att påskynda skiftet till en cirkulär modeindustri startade H&M Foundation innovationstävlingen Global Change Awards 2015. Tävlingen görs i samarbete med it-konsultbolaget Accenture och KTH och syftar till att stödja innovatörer med idéer som främjar minskad konsumtion av resurser genom nya material, processer och affärsmodeller. 

Fem vinnare delar på 1 miljon euro, drygt 10 miljoner kronor, och i priset ingår även ett ettårigt acceleratorprogram. Programmet är utformat för att koppla samman vinnarna med modeindustrin och snabba på processen med att få ut deras innovationer på marknaden.

Acceleratorprogrammet brukar rivstarta med en vecka i Stockholm, men på grund av rådande omständigheter kan vinnarna från Frankrike, Brasilien, USA och Indien inte ta sig till Sverige. Samma vecka brukar de prisas vid en ceremoni i Stockholms stadshus, som också ställts in. Istället startar acceleratorprogrammet digitalt. 

”Vi går in i ett tidigt skede och stöttar dem. De är ju start-ups och är kanske mest sårbara för den ekonomiska utvecklingen. Nu mer än någonsin känns det viktigt att stötta dem, deras innovationer är otroligt viktiga för modeindustrin”, säger Diana Amini.

Utöver arbetet med Global Change Award har H&M Foundation donerat 500.000 dollar, drygt 5 Mkr, till Covid-19 Solidarity Response Fund som upprättats av WHO. De 100 hotellnätter som skulle nyttjats av pristagarna har stiftelsen istället gett bort till vårdpersonal. 

”Vi försöker göra något bra av situationen. Det blir en win-win, både för hotellen som har en svår situation, och för vårdpersonal som jobbar tunga, långa pass”‚ säger Diana Amini. 

Initiativtagare till Global Change Award är H&M Foundation, som finansieras av familjen Persson. Tillsammans med en namnkunnig jury har stiftelsen valt ut vinnarna av de 5 893 bidrag som skickats in i år. 

”Världen har tio år på sig att uppnå FN:s globala mål för hållbar utveckling. För att lösa utmaningarna vi alla står inför behövs nya lösningar och de behövs snabbt. Global Change Award hittar och stöttar tidig innovation från världens alla hörn som kan snabba på den cirkulära omställning som nu sker i modeindustrin. Idag presenteras årets fem vinnande idéer och det ger hopp att se så mycket kreativitet och vilja att vara med och förändra en av världens största industrier”, säger Karl-Johan Persson, styrelsemedlem i H&M Foundation. 

De fem innovationer som prisas i år är bland annat tyg som skapas av DNA-protein, polyester som tillverkas av koldioxid, blockkedjeteknik som spårar hållbara textilfibrer och ny teknik för att separera giftigt spillvatten. Den största prissumman på 300 000 euro, drygt 3 Mkr, går till företaget Galy, som utvecklat en teknik för att odla bomull i laboratorium.

”Att vinna Global Change Award är en bekräftelse på att vi har en vision som kan åstadkomma förändring, det öppnar nya dörrar för oss när det gäller partnerskap och teknologiutveckling med hela industrin. Vi kommer att jobba hårt för att förverkliga vår vision och vi tror att den här vinsten är ett av de viktigaste stegen för att åstadkomma det”, säger Luciano Bueno, grundare och vd på Galy.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från SkandiaAnnons

Så kan du visa att du bryr dig om dina kollegor

Cajsa Kaarme är hälso- och rehabvägledare hos Skandias samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center.
Cajsa Kaarme är hälso- och rehabvägledare hos Skandias samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center.

Forskningen är tydlig – vänlighet på jobbet gör att vi blir kreativa, ser fler möjligheter och att vi vågar testa på nya saker.

– Att ställa frågan till dina kollegor om hur de egentligen mår är det bästa du kan göra, säger Cajsa Kaarme, hälso- och rehabvägledare hos Skandias samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center.

Mer om Skandias hälsoförsäkring 

Att omge sig med kollegor och chefer som faktiskt bryr sig på arbetsplatsen har många positiva effekter. 

– Vänlighet gör att vi vågar att testa nytt. På så sätt lär vi oss nya saker och bygger nya resurser, vilket gör att vi står bättre rustade. Vi har alltså mer motståndskraft nästa gång vi drabbas av livets hårda smällar. Om och när vi faller tar vi oss dessutom snabbare upp på benen igen. Studier visar att chefer som visar medkänsla ökar motståndskraften i sämre tider, säger Cajsa.

Finns det en risk att man engagerar sig för mycket, att kollegorna inte vill blanda in sina egna privatliv i arbetslivet? 

– Att fråga hur någon mår men samtidigt visa att man respekterar att kollegan inte behöver berätta allt om sin situation skapar ett förtroende och klimat där du kan hjälpa och stötta utan att någon känner sig utelämnad. 

Till Skandias Hälsosluss kan alla som har tjänstepension med hälsoförsäkring i Skandia vända sig. Du får hjälp och stöd tidigt för att undvika ohälsa som riskerar att leda till sjukskrivning. Den som ringer får kontakt med en hälso- och rehabvägledare på Sophiahemmet Rehab Center. Det spelar ingen roll om problemen beror på jobbet eller är privata.

– Om en medarbetare medger det så kan du som chef dessutom få stöd kring hur du kan stötta medarbetaren till en långsiktigt hållbar arbetssituation, säger Cajsa Kaarme.

Många är duktiga på att visa omtanke

– Ibland är folk för stressade för att själv kunna se vad de behöver hjälp med och då behöver man få hjälp med att prioritera eller tillfälligt ta bort arbetsuppgifter. Under perioder när en medarbetare mår dåligt går det inte att avkräva samma prestation som vanlig. Det kan såklart vara frustrerande för chefen. Om arbetsgivaren kan se det som en investering, det vill säga att ge medarbetaren lugn att göra de uppgifter hen klarar av just nu, får företaget tillbaka det långsiktigt. 

– Det bästa du kan göra om du är orolig för någon är att ställa frågan rakt ut: ”hur mår du, egentligen?”. Då visar du att du bryr dig.

Tre tips – Så kan du visa att du bryr dig om dina kollegor

1. Skapa en förtroendefull relation med dina kollegor och din chef som gör att ni vågar prata öppet om mående och hur arbetet går. Det gör det lättare för alla att fånga upp tidiga signaler på ohälsa. Det är viktigt med regelbundna avstämningsmöten mellan chef och medarbetare där det finns tid att diskutera både prestation och mående. 

2. Våga fråga dina kollegor ”hur mår du?” och ta dig tid att verkligen lyssna på vad hen har att säga. Håll tillbaka dina egna tankar och lyssna och spegla gärna: ”känner du dig pressad? Kan du berätta mer?”.

3. Se till att ni har tid att vara sociala med varandra, fika ihop eller gör något annat roligt som bygger relationen. Uppmuntra gärna till att våga fråga varandra hur arbetet går och hur du mår. Satsa på en företagskultur som präglas av snällhet, tillit och respekt för långsiktig hållbarhet och effektivitet.

Tips från Cajsa Kaarme

Så boostar du jobbhälsan – ta del av mer tips hos Skandia 

Hur är läget?... Egentligen.

Till Skandias Hälsosluss kan alla som har tjänstepension med hälsoförsäkring i Skandia ringa. Du får hjälp och stöd tidigt för att undvika ohälsa som riskerar att leda till sjukskrivning. Den som ringer får kontakt med en hälso- och rehabvägledare på Sophiahemmet Rehab Center.

Du kan få hjälp och råd av bland annat av psykologer, ergonomer, fysioterapeuter om du exempelvis känner dig nedstämd, har värk, är stressad eller på annat sätt är i riskzonen för att bli sjukskriven. Det spelar ingen roll om problemen beror på jobbet eller är privata.

Mer från Skandia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Skandia och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?