1515
Annons

De mest lästa intervjuerna från Di Weekend 2021

Stenbecks yngste son Felix Granander berättade för första gången om sin uppväxt och sitt missbruk, fastighetsmiljardärerna Erik Selin och Ilja Batljans historier om hur de byggde sina imperier och Bianca Ingrossos entreprenörsframgångar var några av de mest lästa intervjuerna från Di Weekend 2021.

Här är 15 av de mest uppskattade intervjuerna och reportagen från Di Weekend det här året.

 

Felix Granander.
Felix Granander.Foto:Jesper Frisk

Stenbecks yngste son öppnar upp om missbruket: ”Jag hade tappat kontrollen”

Felix Granander var fem år när han miste sin biologiska pappa, finansmannen Jan Stenbeck, och kastades in i de upphetsade spekulationerna om vad som skulle hända med en av landets mest omsusade bolagssfärer. För Di Weekend berättade han för första gången om hur det var att växa som den ”okände sonen”, om missbruket som nästan knäckte honom, arbetet som investerare och om sin nya roll som beroendeterapeut.

 

Erik Selin.
Erik Selin.Foto:Joey Abrait

Manlig ägardominans oroar inte Selin: ”Kvinnor och män är olika”

Erik Selin har skapat ett av landets största fastighetsbolag, Balder, och hans förmögenhet värderas i dag till över 40 miljarder kronor. Han berättar om vad han prioriterar mest vid affärer och hans syn på den bristande jämställdheten bland storägare i fastighetssektorn.

 

David Sundin.
David Sundin.Foto:Jesper Frisk

David Sundin förlorade stort på börsen: ”Jag tror inte att jag har respekt för pengar”

Programledaren. komikern och bästsäljande författaren David Sundin har gjort succé i tittarfavoriten ”Bäst i test”. Men aktier har han slutat investera i efter att han förlorade en miljon kronor i ett uranbolag - som Fredrik Virtanen tipsade om.

 

Anders Jensen.
Anders Jensen.Foto:Joey Abrait

Vd:ns klassresa – från lagerjobb till Djursholm

Entreprenören och börs-vd:n Anders Jensen har gått hela vägen från lagerjobb till toppen. Innan företaget börsnoterades besökte Di Weekend honom i hemmet på Djursholm och pratade om klassresan och livet med makan och schlagerdrottningen Charlotte Perrelli.

 

Isabella Löwengrip.
Isabella Löwengrip.Foto:Cornelia Jönsson

Isabella Löwengrip: ”Jag är så tacksam över den här kraschen”

Isabella Löwengrip utsågs för några år sedan till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna. Hon ville erövra världen och sa ett officiellt hej då till Sverige. Bara några månader senare slutade allt på psykakuten. En öppenhjärtig intervju med bokaktuella entreprenören Isabella Löwengrip.

 

Ilija Batljan.
Ilija Batljan.Foto:Jack Mikrut

Batljan om börsraketerna: ”Vi kommer att sopa mattan med alla” 

På fem år har den före detta socialdemokratiske politikern Ilija Batljan byggt upp en miljardförmögenhet och ett av landets största fastighetsbolag. Målet är att bli det allra största. I intervjun berättar han också att dottern inte ska få ärva hela skapelsen.

 

Bianca Ingrosso.
Bianca Ingrosso.Foto:Jesper Frisk

Superentreprenören Bianca Ingrosso: ”Tror inte jag vill driva bolag på samma sätt som andra” 

Hon är uppvuxen i rampljuset i en av Sveriges mest kända artistfamiljer. Hennes liv går att följa både på tv och i sociala medier. Men fokus ligger på skönhetsbolaget Caia Cosmetics som förväntas dubblera sin omsättning till 300 Mkr 2021.

 

Saabmuseet.
Saabmuseet.

139 unika bilar räddades undan försäljning: ”Många var oerhört naiva”

Det var på håret att den unika ­samlingen Saab-bilar på Saabmuseet i Trollhättan skingrades - men räddningsaktionen från kommunen, Saab AB och Peter ”Poker” Wallenberg lyckades. Tio år efter biltillverkarens konkurs lever minnet av bilmärket kvar.

 

Foto:Jesper Frisk

Advokatsamfundet varnar för ”hårda tag” mot kriminella: ”Djupt oroande”

Mia Edwall Insulander, generalsekreterare för Advokatsamfundet är bekymrad över de högljudda kraven på hårdare tag mot kriminella. ”Politikerna från alla läger försöker övertrumfa varandra i att kräva hårdare tag. Just nu känns det som om vi är de enda som håller emot”, säger hon i Di Weekends stora intervju.

 

Foto:Jesper Frisk

Pengar rullade in efter 60 – så skapade Björn Rosengren sin ekonomiska kudde

Före detta S-ministern Björn Rosengrens ekonomiska karriär tog fart efter 60-årsdagen. Nu närmar han sig 80 år, men han slår inte av på takten. Över en frukost med Di Weekend berättade han om sina investeringar, senast köpet är restaurangen Eriks Bakficka.

 

Foto:Jack Mikrut

Han ska vända mytomspunna klockimperiet: ”Framgångsresan är inte över” 

Klockföretaget Daniel Wellington har tappat all sin tillväxt och lönsamhet. Nya vd:n Johan Johansson berättar hur han hoppas vända utvecklingen och hur det är att arbeta med den mytomspunne grundaren Filip Tysander. 

 

Foto:Lars Jansson

Dolda H&M-miljardärens roll i imperiet: ”Bra känsla hur man hittar guldklimparna”

H&M-miljardären Charlotte Söderström, dotter till Stefan Persson, äger två av de tre stjärnhästar som ingick i det svenska hopplandslag som vann OS-guld i somras. Under ett besök på hennes hästgård berättar hon om hur det går det till att hitta rätt hästar för att nå toppen och sin roll i H&M-imperiet.

 

Foto:Joey Abrait

Lärde sig koda som 13-åring – i dag är hans bolag värt en halv miljard

Joel Hellermark startade sitt första bolag när han var  16 år. Hela den svenska finanseliten vill nu ha en bit av hans ai-bolag Sana Labs, som värderas till över en halv miljard kronor.

 

Rekorddyra James Webb-teleskopet snart i rymden

Bara 0,1 procent av vårt synliga universum är kartlagt. 99,9 procent återstår alltså att utforska. James Webb-teleskopet – det dyraste och största ­hittills – som skjuts upp strax före jul kommer att kunna avslöja mycket. Kanske även ge svar på frågan om det finns liv därute.

 

Foto:Jack Mikrut

Från 60 Mkr till 70 miljarder – Bennet: ”Jag gjorde några dåliga investeringar också”

Att säkra tillverkningen av Getinges respiratorer under det gångna pandemiåret krävde politiska ­insatser på högsta nivå. Industrimannen Carl Bennet berättar om företagsgruppen som nu ­värderas till över 70 miljarder kronor och varför han gärna hade sett Centerpartiet ansluta sig till det borgerliga lägret. 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?