Annons

De lanserar padelutmanare: ”En låg tröskel för att komma igång”

Fem frågor till Peter Hernberg i Squashförbundets styrelse, som nu ligger bakom lanseringen av den snabbt växande sporten racketball i Sverige.

Till vänster syns padel-utrustning, till höger Peter Hernberg, i Squashförbundets styrelse.
Till vänster syns padel-utrustning, till höger Peter Hernberg, i Squashförbundets styrelse.Foto:Janerik Henriksson/TT, pressbild

Varför tror du att den här sporten växer så mycket?
”Racketball har mycket av både padelns och squashens fördelar. Det är precis som i padel en låg tröskel för att komma igång, man får igång ett spel väldigt snabbt. Det har också squashens fördelar med att man bara behöver vara två stycken, att det är väldigt intensivt och räcker med att spela 30 minuter. Vi ser det som ett komplement till squashen och även som en möjlighet att nå nya målgrupper.”

Är sporten ett svar på den stora padelvågen vi sett senaste åren?
”Det är inte ett svar på padeln i det att vi tänker att vi måste få tillbaka squashspelare från padeln, men det vi har sett via padeln är att man kan nå nya målgrupper. Det går att locka människor som kanske börjar med racketsport för första gången och man fastnar dessutom ganska lätt.”

Hur skiljer sporten sig från vanlig squash?
”Regelmässigt är det i princip identiskt med squash förutom när man servar. Det finns en sport som heter racquetball i USA, i racketball har man likadan utrustning som i racquetball med större boll och större racket. Racketball kallas också för Squash57 efter som att bollen är 57 millimeter i diameter.”

Vilka är målgruppen för racketball?
”Det är både unga som vill prova på men också äldre squashspelare. Det finns en del som spelat squash och kommer upp i åren till en punkt där man känner att squash är för ansträngande. Då kan racketball vara ett alternativ för flera äldre som vill varva ned från squashen.”

Hur ska ni få människor att börja med det här?
”Det vi har gjort från squashförbundets sida är att vi skickat ut två racket och bollar till varje squashhall i Sverige. Vi ska också köra en kampanj på sociala medier som vi kommer att marknadsföra med förhoppningen att folk ska hitta till squash-hallarna som ofta ligger väldigt centralt.”

Innehåll från NetAppAnnons

Flexibel och säker AI-utveckling med NetApp

Martin Wallin, Sverigechef NetApp och Fredrik Nygren, teknikchef NetApp.
Martin Wallin, Sverigechef NetApp och Fredrik Nygren, teknikchef NetApp.

NetApps AI-lösningar ger alla typer av organisationer full frihet och hög säkerhet i publika, privata och hybrida moln. Det är en verktygslåda som gör det möjligt att utveckla, testa, migrera och skydda egenutvecklade AI-lösningar och stora datamängder idag och imorgon. 

Tillgången på stora mängder affärskritisk data, insamlad under lång tid, är både en guldgruva och en utmaning för många företag som vill utveckla sina processer med AI och automation. 

– Vår data fabric-plattform gör det möjligt för alla typer av organisationer att arbeta med rätt data vid rätt tillfälle i rätt moln. Idag är det många företag som avvaktar med möjligheterna att utvecklas med AI i molnet. Det är frågor och osäkerhet om privata och publika moln, om ekonomi och om säkerhet. Men inte minst är det frågor om hur datan ska sorteras och migreras som gör att många tvekar, säger Martin Wallin, Sverigechef NetApp. 

Buffé av AI-möjligheter

Martin Wallin ser också ett skifte i hur organisationer tänker kring data och hur den kan användas med NetApps ONTAP AI-plattform, en referensarkitektur utvecklad i samarbete med NVIDIA, för användning i publika moln och privata datacenter.  

– Idag kan alla i en verksamhet vrida och vända på data, det har blivit en buffé av möjligheter för organisationen att skapa affärsnytta. Här är mjukvaran avgörande för att överblicka, analysera, flytta och kontrollera data. Med våra lösningar brukar vi beskriva oss som ”tech enablers”, men frågan om vilken AI-lösning som skapar mest affärsnytta är upp till varje företag att definiera.

NetApp samarbetar med ledande molnleverantörer som AWS, Microsoft Azure och Google Cloud kring lösningar för hantering av data. Många organisationer väljer att börja utveckla sina AI-lösningar i dessa miljöer, men över tid finns det ofta anledning att flytta hela eller delar av dem till ett privat moln. 

– Det finns stora tidsmässiga fördelar med att starta och bygga sin AI-lösning i det publika molnet, men när det är dags att börja använda den i större skala innebär det som regel betydligt högre kostnader. Med vår plattform finns det alla möjligheter att enkelt och smidigt ta hem sin AI-lösning. Det är en viktig möjlighet som inte får underskattas i den större kalkylen, säger NetApps teknikchef Fredrik Nygren. 

Martin Wallin och Fredrik Nygren tipsar också om initiativet AI Sweden, Sveriges nationella center för artificiell intelligens, där svenska företag och organisationer samarbetar för att accelerera tillämpningen av AI i Sverige. Som medlemmar bidrar NetApp med utrustning och kompetens för att sänka tröskeln till AI.

Marknadsledaren sedan 30 år

NetApp är ett globalt molndrivet, datafokuserat mjukvaruföretag som ger organisationer möjlighet att leda med data i en tid av ökande digital transformation. Företaget tillhandahåller hårdvara, mjukvara och molntjänster som hjälper organisationer att köra sina applikationer optimalt, oavsett om de utvecklar lösningar i molnet, flyttar till molnet eller bygger privata moln i det egna datacentret. 

 Läs mer på: https://www.netapp.com/ai  

 

Mer från NetApp

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NetApp och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera