1515

De kavlar upp ärmarna – ”viktigt initiativ som jag med glädje står bakom”

Totalt har flera framstående profiler inom näringslivet finansierat initiativet ”Dags att kavla upp ärmarna för varandra” med 10 miljoner kronor.

”Kan den här kampanjen öka vaccinationsviljan med några procentenheter så är det värt varenda krona”, säger Johan Andersson, vd för Mellby Gård.

Robert Andreen med dottern Emilia de Porét, Johan Andersson och Per Josefsson.
Robert Andreen med dottern Emilia de Porét, Johan Andersson och Per Josefsson.Foto:Mats Edwall

Kampanjen och initiativet vars syfte är att fler ska vilja vaccinera sig har stöttats med finansiering av fler kända namn inom näringslivet. Cristina Stenbeck, systrarna Katarina Martinsson och Louise Lindh och Spotifys Daniel Ek är några av dem som ur sin egen plånbok valt att stötta kampanjen som ska få oss att vaccinera oss ut ur pandemin.

”Det är dags att trycka på play och sätta igång samhället igen. Det gör vi snabbast och bäst genom att vaccinera oss”, säger den norske hotellkungen Petter Stordalen. 

Han är inte ensam. Totalt omfattar listan över kampanjens finansiärer ett tjugotal namn från näringslivet.

”Det här är ett behjärtansvärt och viktigt initiativ som jag med glädje står bakom”, säger Harald Mix på investmentbolaget Altor i en kommentar.

”Det är oerhört viktigt att så många som möjligt vaccineras. Bara så kan vi bekämpa pandemin tillsammans”, säger Karl-Johan Persson, ordförande för modejätten H&M.

Johan Andersson, vd för familjeägda holdingbolaget Mellby Gård, såg en chans att kunna påverka till något positivt i pandemin, en chans att påverka så att vi en dag kan återgå till en mer normal vardag.

”Det kändes väldigt angeläget. När man tittade på statistiken över vaccinationsviljan så såg den ganska så oroväckande ut. Jag och många av de andra finansiärerna såg att det är något som vi måste göra någonting åt”, säger Johan Andersson.

Kampanjens riksomfattning fick också Johan Andersson att stötta initiativet och vara en av finansiärerna.

”Jag såg att detta kunde ge effekt. Är inget litet projekt utan en nationell kampanj. Det handlar inte bara om några posters i centrala Stockholm. Hade det bara varit ett projekt i liten skala tror jag inte det hade hjälpt så mycket. Det här tror jag verkligen kommer göra skillnad på riktigt”, säger Johan Andersson.

Han har själv upplevt pandemin som en tuff och omvälvande tid, både i sitt privatliv som i sin professionella roll. 

”Att inte fått besöka nära och kära och ovissheten. Att inte kunna planera eller veta när det här kan ebba ut. Hur man måste parera för det professionellt i företaget har varit utmanande”, säger Johan Andersson.

Johan Andersson väljer att trots allt som skett under pandemin att se positivt på framtiden.

”Faller vaccinationerna väl ut, om vi lyckas få en större acceptans för vaccinet i samhället så tror jag att vi kan undvika fler förödande vågor av den här pandemin. Att vi till sommaren kan börja krama om varandra igen”, säger Johan Andersson.

 

 

 

.

 

 


Innehåll från SiemensAnnons

Tekniken som skapar attraktiva fastigheter och bidrar till hållbar lönsamhet

Med tekniken som möjliggörare skapas ekonomisk och social hållbarhet. Med den insikten som grund levererar Siemens Smart Infrastructure en konkurrenskraftig portfölj som hjälper fastighetsbranschen att utveckla smarta, säkra, energieffektiva och hållbara lösningar i både befintliga och nya byggnader.

Som ett stort företag inom tekniksektorn vet Siemens vilka utmaningar fastighetsägare, hyresgäster och medarbetare står inför under uppförandet av smarta byggnader. Genom att nyttja teknik och smarta system i samverkan kan många av utmaningarna lösas men för en hållbar utveckling måste man även se bortom själva byggnaden. Med hjälp av bredden i portföljen kan Siemens hjälpa företag och samhälle att bland annat se möjligheterna i energiutmaningen, bidra till en hållbar laddinfrastruktur för fossilfria fordon och med teknisk infrastruktur skapa smarta byggnader som människor vill bo och arbeta i. Genom effektivt nyttjande av hyrd kontorsyta och ökad upplevelse för medarbetaren skapar dessa lösningar både social och ekonomisk hållbarhet samtidigt som fastighetens värde ökar.

– Omställningen för fastighetsägare går fort och jag tror att många känner en stress över ”Var ska jag börja?”. Vårt råd är att komma igång genom att sätta en långsiktig plan och att arbeta med öppna plattformar som möjliggör flexibilitet. Börja sedan med något som ger snabbt resultat, till exempel att åtgärda fastighetens mätarstruktur, det möjliggör energioptimering. Mitt råd är att våga fråga, det finns hjälp att få, säger Annika Persson, Branch Account Manager.

Siemens kopplar samman energisystem, byggnader och industrier på ett smart sätt där kunden alltid är i fokus, utgångsläget är utifrån kundens behov och en förståelse för verksamheten under uppförandets tre faser; design, konstruktion och förvaltning. Redan i designfasen är det viktigt att sätta en gemensam plan för vad som ska uppnås med byggnadens tekniska infrastruktur för att förebygga brister längre fram. Därför är öppna plattformar för kommunikation som både kan ta emot och leverera data nyckeln till framgång.  

– Vi hjälper vår kund att förbli nyfiken, vara uthållig, experimentera och anpassa sig genom vår adaptiva och intuitiva teknik. Tanken med Smart Infrastructure är att skapa ett ekosystem där morgondagens fastigheter, effektivt och hållbart, skall arbeta för de personer som lever och verkar där och inte tvärtom. Det bidrar till en hållbar utveckling för att skydda planeten för nästa generation samtidigt som samhället gör framsteg och bidrar till våra kunders framgång, berättar Annika Persson.

Om Siemens

Siemens gör världen till en mer uppkopplad och omtänksam plats där hållbar energi levereras pålitligt och effektivt. Med en bred portfölj av nätstyrning och automatisering; effektfördelning, omkoppling och styrning, fastighetsautomation, brandsäkerhet, säkerhetssystem, VVS-styrning och energilösningar förbättrar Siemens vårt sätt att leva och arbeta. Siemens Smart Infrastructure kopplar på ett smart sätt samman energisystem, byggnader och industrier.

siemens.se/smartabyggnader

 

Mer från Siemens

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Siemens och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?