Annons

De har tillväxtreceptet: ”Belöningen är oändlig”

Att byta akademi mot entreprenörskap är tufft. Särskilt i en högriskbransch som Life science. Men vissa hittar det perfekta receptet för att säkra tillväxten. Di har pratat med två av branschens snabbväxare. 

Anna Törner driver Scandinavian Development Services, som hjälper life science-bolag att utvecklas.
Anna Törner driver Scandinavian Development Services, som hjälper life science-bolag att utvecklas.Foto:Scandinavian Development Services
Foto:Linda Forsell

Med långa ledtider, höga investeringskostnader, enorma risker att misslyckas och snåriga regelverk är det ytterst få innovationer i life science-branschen som når marknaden. Men på mindre än tio år har Pelago Bioscience lyckats ta sig från labb till global försäljning. 

”Bolaget bygger på vår patenterade metod CETSA, där vi, i ett tidigt utvecklingsskede, kan testa om läkemedelskandidater har chans att bli medicin, genom att se om substansen binder till protein, som är kroppens byggstenar. På det sättet kan man tidigt få en indikation på om man ska fortsätta investera i läkemedlet”, säger Michael Dabrowski, vd för Pelago Bioscience.

Metoden bygger på en uppfinning av Pär Nordlund, professor i medicinsk biokemi och biofysik vid Karolinska institutet, som utvecklats av Daniel Martinez Molina, doktor och i dag forskningsansvarig på bolaget. 

Själv hade Michael Dabrowski en lång karriär inom läkemedelsutveckling hos bland annat Astra Zeneca och Novo Nordisk när han blev medgrundare till bolaget. Men att få gehör för en helt ny metod var svårt i början. 

”Via mitt nätverk sålde vi den första prototypen 2013. Då fick jag gå i god för metoden, för det var innan vi ens hade kunnat presentera forskningsdata för metoden som senare publicerades i den ansedda tidningen Science. Men att vi släppte sargen och gick till marknaden så tidigt tror jag också har varit en del i att vi har lyckats.” 

Andra framgångsfaktorer som Michael Dabrowski pekar ut är att professor Pär Nordlund upplåtit ansvaret för kommersialiseringen av metoden till bolaget. Att Pelago Bioscience kunde hålla kostnaderna nere i början, dels genom att hyra en bänkplats på Karolinska institutet när man behövde labbtid, dels genom att vd inte tog ut någon lön de två första åren då han hade ett avgångsvederlag från en tidigare arbetsplats, har också bidragit till att få fart på företaget. 

I dag har bolaget ett 100-tal kunder, varav flera av världens största läkemedelsbolag, och omkring 25 medarbetare. Målet för bolaget som utsågs till Gasellföretag 2019 är att fortsätta växa, men med bibehållen kontroll. 

”Vår metod gör stor skillnad inom läkemedelsutveckling, men vårt bolag behöver bli lika berömt som metoden. Samtidigt får vi inte accelerera för fort, då ökar risken för att misslyckas och få dåligt rykte.” 

Det tar ofta över 10 år att utveckla ett nytt läkemedel och av de läkemedel som når utprövning i människa räknar man med att färre än 10 procent når marknaden. Det var Anna Törner väl medveten om när hon startade servicebolaget Scandinavian Development Services, som via konsultuppdrag hjälper life science-bolag att utveckla produkter.  

”Det kan bland annat handla om hjälp med biostatistik, expertis inom toxikologi, produktutveckling, klinisk projektledning eller regulatoriska strategier. Det är svårt att lyckas i den här branschen, särskilt när man är en liten aktör och inte kan ha all expertis inhouse. Det är där vi kommer in med vår kunskap och hjälper andra att lyckas”, säger Anna Törner, vd SDS. 

I dag arbetar SDS med ett 100-tal kunder i Sverige och Norge, och bolaget är ett av de största av sitt slag i Norden. Och i takt med att man hjälper andra bolag, har SDS också fått fart på sin egen tillväxt. I fjol fick bolaget utmärkelsen Di Gasell, vilket innebär att SDS är ett av Sveriges mest snabbväxande företag. 

Framgångarna beror, enligt Anna Törner, främst på de omkring 30 medarbetarnas spjutspetskompetens. De flesta är mellan 40 och 60 år, och har rekryterats från långa karriärer inom läkemedelsutveckling eller läkemedelsmyndigheter och mer än hälften är disputerade, inklusive hon själv som har en bakgrund som medicinteknisk statistiker.

”Att bygga bolag är utmanande, men också det roligaste jag har gjort. Som företagare måste man ha ett brett perspektiv och trots att jag redan var välutbildad så har jag aldrig lärt mig så mycket som nu. Insatsen är hög, men belöningen är oändlig när jag vet att vi bidrar i olika projekt som syftar till att utveckla läkemedel mot till exempel allvarliga cancersjukdomar som för bara några år sedan i princip var obehandlingsbara.”


Innehåll från Löwe RekryteringAnnons

Unik process garanterar rätt kandidat till rätt tjänst

Roger Hult, utvecklingsansvarig för Löwe AI på Löwe Consulting, som driver Löwe Rekrytering och Bemanning.
Roger Hult, utvecklingsansvarig för Löwe AI på Löwe Consulting, som driver Löwe Rekrytering och Bemanning.

Efter att tillsammans med kunden ha tagit fram en träffsäker kravprofil på en utlyst tjänst, gör Löwe Rekryterings unika, anonymiserade rekryteringsprocess att du som kund alltid kan vara säker på en sak: att du får rätt kandidat till rätt tjänst.

– Vi har tagit bort faktorer som utseende kön, ålder och etnicitet när vi lämnar CV till våra kunder. Istället fokuserar vi på det som är viktigt, nämligen utbildning, arbetslivserfarenhet och sociala färdigheter, säger Roger Hult, utvecklingsansvarig för Löwe AI på Löwe Consulting, som driver Löwe Rekrytering och Bemanning.

Kompetensförsörjning är komplext med många kostsamma fallgropar för dig som arbetsgivare, speciellt om du som företagsledare är mån om ditt arbetsgivarvarumärke. Löwe Rekrytering är specialister med erfarenhet av att skapa unika lösningar för rekrytering och bemanning. Här är man övertygad om att principen ”korten på bordet” är rätt väg att gå, och i kombination med den beprövade rekryteringsprocessen har detta lett till ett ovanligt högt antal framgångsrika matchningar. Roger Hult är övertygad om att detta grundar sig i att Löwes 30-dagars rekryteringsprocess banar väg för ömsesidig öppenhet och transparens – kring de faktorer som faktiskt är viktiga.

– Det finns en beklaglig trend där både arbetsgivare och arbetssökande enbart lyfter fram sina positiva sidor. Vi anser att båda parter har en skyldighet – och ska ha möjlighet – att tydligt och sakligt kunna ställa frågor och få svar. Från arbetsgivarens sida gäller det att ärligt beskriva samtliga arbetsuppgifter och kandidaten behöver i sin tur vara rak med sina egna styrkor och svagheter.

Löwes AI algoritm sållar bland kandidater

När arbetets kravprofil och sociala kravprofil är framtagna skrivs en annons och då väljs också rätt annonskanaler. Som experter inom kandidatbeteenden hittar Löwe rätt mediekanal och kommunikationslösning för att kunden ska nå sin önskade målgrupp. För att undvika oväntade överraskningar använder sig Löwe Rekrytering av en egen AI-algoritm, LIR (Löwe Intiutive Recruiter). LIR är enligt den formella definitionen ett obevakat självlärande artificiellt intelligent program. Den klarar av att granska språket på detaljnivå i kandidatens CV vilket innebär att den läser av ord för ord och mening för mening i CV:t för att se om kompetensen är lämplig i det kandidaten beskriver utifrån ställd kravprofil från arbetsgivaren. LIR möjliggör för arbetsgivaren att lägga till en social kravprofil utöver den utlysta tjänstens kravprofil. Kandidaten måste nu i större omfattning än tidigare beskriva den egna personligheten i inlämnad CV för att matcha den sociala kravprofilen som arbetsgivaren har kopplat till utlyst tjänst. De kandidater som är kvar får kompletterande frågor innan de sedan kontaktas för en inledande intervju.

– Känns allt bra fortsätter vi till nästa steg med en längre, kompetensbaserad intervju hos oss på Löwe Rekrytering. Vi presenterar våra utvalda finalister för kunden med en koncis sammanfattning och återkopplar till personlighetstesterna. Först därefter gör vi en överlämning så att kunden kan förbereda inför en slutintervju. Det är först då som kunden ser vem kandidaten är, så att båda kan vara säkra på att enbart relevanta faktorer spelar in i urvalsprocessen; självklart medverkar våra rekryteringskonsulter även då, betonar Roger.

Utvecklar egna tekniska lösningar

Efter att kandidaten har blivit anställd gör Löwe Rekrytering månadsvisa uppföljningar under provanställningstiden. Om det mot all förmodan skulle bli en felrekrytering från Löwes sida, bekostar företaget kostnaden för uppsägningstiden inklusive arbetsgivaravgiften och hittar en ny kandidat till utan extra kostnad. Det är dock inte bara i rekryteringen som Löwes styrkor finns. Bolaget utvecklar alla sina tekniska lösningar själva och kan därför hjälpa sina kunder att möta en mängd komplexa utmaningar.

– Vi vet hur man på djupet kan skräddarsy unika AI-algoritmer för ett bolags specifika behov och använder oss utav maskininlärning. Med hjälp av AI-algoritmer kan man avlasta administrativa uppgifter som tar tid från beslutsfattare i ett bolag, bland annat VD, CFO, COO och CMO.Vi kan också skräddarsy unika AI-lösningar för att hjälpa ledare inom idrottsrörelsen med administrativa uppgifter, alltifrån sportchefer och ekonomiadministratörer till tränare.

Med AI-produkten LID (Löwe Intuitive Developer) kan kunder till exempel granska en befintlig personalstyrkas kompetens för att säkerställa att rätt person är på rätt plats. LID är en egenutvecklad artificiell intelligens (AI) som utvärderar den befintliga personalstyrkan. Den är objektiv och opartisk vilket ger alla en rättvis chans att bli bedömda utifrån det man har presterat i bolaget.

– LID tar all skriftlig information som finns om personalen och samlar den i en databas. Där granskas materialet på detaljnivå av vår algoritm, för att se till att alla är på rätt plats. LID kan också användas för att utvärdera personal inför en omorganisation eller ett annonserat varsel, eller då man står i begrepp att köpa upp ett annat bolag. LID kan i princip hantera hela granskningen av ett företags organisation till en bråkdel av kostnaden av vad organisationskonsulter tar i arvode.

Eliminerar bluffakturor till 100 procent

En annan tjänst Löwe erbjuder är programvaran Löwe Interceptor, som eliminerar bluffakturor till 100 procent. Programvaran kan integreras med vilket ekonomiprogram som helst, är helautomatiskt och behöver minimal översyn.

– Då många människor är hemma på grund av Coronakrisen, har kriminella element inte kunnat tjäna olagliga pengar den traditionella vägen genom exempelvis bostadsinbrott. Därför förutspår vi en lavinartad ökning av bluffakturor i år, i synnerhet vid överlämningar mellan ordinarie ekonomianställda och vikarierande semesterpersonal. Vår AI-lösning garanterar till 100% att inga bluffakturor släpps igenom och kan beroende på kundens tillval radera den fakturan så att t ex en oerfaren vikarierande ekonomiassistent av misstag inte betalar bluffakturan till företag med kopplingar till det yrkeskriminella nätverket. De som skickar ut bluffakturor är oftast yrkeskriminella organisationer och detta är vårt sätt att förhindra att företag av misstag bidrar till den yrkeskriminella verksamheten, avslutar Roger.

Fakta Löwe AI

Vi från Löwe AI som är en del av Löwe Consulting har tagit fram en kampanj för DI:s läsare. De företag som köper programlicensen för 120 000 SEK exklusive moms, som hanterar ett obegränsat antal fakturor, får använda programmet fram till 2021.12.31 om man lägger en intresseanmälan via vår hemsida.

EXTERN LÄNK: Läs mer här!

Mer från Löwe Rekrytering

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Löwe Rekrytering och ej en artikel av Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?