1515

De globala börsnoteringarna bromsade in i andra kvartalet

Geopolitisk oro och bråk om handel fick börsnoteringsklimatet att bromsa in i det andra kvartalet. Totalt minskade antalet börsnoteringar under det första halvåret i år, jämfört med i fjol, med 21 procent till 660 stycken. Det visar siffror från EY.

Samtidigt som antalet noteringar föll så ökade kapitalet som togs in i samband med noteringarna. Totalt drog bolagen in 94,3 miljarder dollar under perioden, en ökning med 5 procent jämfört med i fjol. Det är den högsta siffran för perioden sedan 2015. EY ser positivt på framtiden.

"De goda nyheterna är att de ekonomiska förutsättningarna fortsätter att vara uppmuntrande, aktievärderingarna är höga i många delar av världen och räntorna är låga. Därför förväntar vi oss en återhämtning i IPO-verksamheten under det andra halvåret 2018", säger Dr. Martin Steinbach, ledare för EY Global and EMEIA IPO, i en kommentar.

Under det första halvåret har USA gått starkt medan Asien mattats av. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?