1515

De ger snabbfil till datajobbet

I flera år har företag vittnat om hur svårt det är att rekrytera programmerare.
It-företaget Hogia tar nu saken i egna händer och snabbutbildar tio personer helt utan förkunskaper i programmering.

Markus Hogsved, utvecklingsansvarig på Hogia, här tillsammans med företagets hr-specialist Barbro Lien Rönn.
Markus Hogsved, utvecklingsansvarig på Hogia, här tillsammans med företagets hr-specialist Barbro Lien Rönn.Bild:Bo Håkansson

”Mina kolleger som arbetar med rekrytering har stenkoll på alla som läser på systemvetarlinjerna och yrkeshögskoleprogrammen. När de nu har dammsugit skolorna, tänkte vi att det måste gå att göra något mer”, säger Barbro Lien Rönn, hr-specialist på Hogia med ansvar för kompetensförsörjning.

För ungefär ett år sedan var hon med på ett lunchseminarium som Academic Work höll om sin öppna programmeringsutbildning. Där såddes idén om att skräddarsy en utbildning för att tillmötesgå Hogias behov.

Under tolv veckor ska därför nu tio personer, som inte hade några förkunskaper inom programmering, genom en intensivutbildning lära sig att koda så pass bra att de kan börja arbeta som utvecklare på Hogia.

”När vi tog bort förkunskapskravet, visade vips 700 personer intresse för att arbeta för oss.”
450 påbörjade ett kapacitetstest som Academic Work hjälpte till med.

”De fick göra ett logiskt test, ett numeriskt test och ett verbalt test. Då försvann nästan hälften av alla som sökte”, säger Barbro Lien Rönn.

De 250 som klarat testerna uppmanades att skicka in sitt CV.

”Det var först då som vi fick en uppfattning om hur gamla det var, vilken nationalitet och vilken bakgrund de hade”.

Sedan återstod arbetet med att sålla fram de tio som skulle gå utbildningen. De kommer enligt Barbro Lien Rönn att efter utbildningen ha dubbla kompetenser som är väldigt viktiga för Hogia.

”En av deltagarna är revisor, en annan är hr-specialist en annan har kört lastbil.”

Hogia gör såväl redovisnings-, löne- och transportplaneringssystem. Bolaget har investerat en halv miljard kronor i att ta fram en plattform med en gemensam arkitektur för alla företagets produkter.

”Därför fungerar den här utbildningsformen så bra för oss. Den gör att vi genom en snabb utbildningsinsats kan få in nya utvecklare som direkt blir produktiva i vår utvecklingsmiljö”, säger Markus Hogsved, utvecklingsansvarig för företagets administrativa produkter och son till grundaren Bert-Inge Hogsved.

Utbildningen hålls av Academic Works dotterbolag Academy, specialister på vad som kallas accelerated learning. I utbildningen ingår 500 kodtimmar, vilket enligt Barbro Lien Rönn motsvarar vad som ingår i systemvetarprogrammet. Under ett första år kommer de nyutbildade att vara anställda och hyras ut av Academic Work. Därefter går anställningen över till Hogia.


Innehåll från AkaviaAnnons

Här är branschen där jurister tjänar bäst

Är du affärsjurist inom telekom? Då har du dragit en lönemässig vinstlott i jämförelse med dina juristkollegor i andra branscher. Andra sätt att få hög lön är att ha en beslutsfattande roll eller att bli partner på en större affärsjuridisk byrå, menar Caroline Lindeberg, löneexpert på fackförbundet Akavia.

Det är många faktorer som styr våra löner. Inte bara var i landet vi arbetar utan även bransch, sektor, befattning och vilket ansvar vi har. 

– Bland juristerna finns allt från handläggare till chefsjurister och chefsrådmän, så det finns stora lönespridningar. Om du har en beslutsfattande roll får du självklart högre lön än om du bereder juridiska ärenden, säger Caroline Lindeberg, lönespecialist på Akavia, fackförbundet för akademiker. 

Jurister som jobbar i telekomföretag har högst lön, medianen ligger på 77 400 kronor. 

– Det kan jämföras med min bransch, alltså arbetstagar- och arbetsgivarorganisationer, där medianlönen är 59 800 kronor.

Åklagare och jurister inom försäkring har cirka 60 000 kronor i månaden, medan bank och finans ger en månadslön på 64 000 kronor. 

– Alla sektorer där du kan ta bra betalt av kunden ger större möjlighet till högre lön. Är du dessutom partner på en större affärsjuridisk byrå kan du nå riktigt höga lönenivåer. Men självklart kan det innebära krävande arbetstider och leveransförväntningar. 

Även var i landet du arbetar har betydelse. En jurist i Stockholm tjänar cirka 7 000 kronor mer än kollegan i Malmö/Lund – 51 000 kronor i månaden jämfört med 43 800. 

Expertens 10 bästa tips för högre lön  

Våga ta chansen

Akavia bildades i januari 2020 av Jusek och Civilekonomerna och samlar i dag 130 000 ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Som medlem har du inte bara tillgång till inkomstförsäkring och individuell rådgivning, utan också Sveriges bästa lönestatistik för akademiker.  

–  Med vår statistik får du en uppfattning om löneläget för chefer och ett bra riktmärke inför ditt lönesamtal. Men det är först när du finfördelar den som den blir riktigt spännande och användbar. Då blir den ett vasst verktyg som hjälper dig i lönesamtalet, säger Lee Wermelin, ordförande i Akavia.

Lee Wermelin, ordförande i Akavia
Lee Wermelin, ordförande i Akavia

Du kan med hjälp av lönestatistiken jämföra din lön med andra med samma utbildning och titel och även bryta ned statistiken på åldersgrupp, examensår, befattning, region och bransch. 

– Så läs på, tänk efter och ta hjälp av våra rådgivare. Du har ju samma jobb och krav på dig oavsett om du gör en bra förhandling eller inte. Så varför missa chansen att våga lite mer? 

Ta förhandlingen på allvar 

Tänk också på att de största möjligheterna att göra ordentliga lönekliv finns när du byter tjänst. 

– Störst chans har du om du byter arbetsgivare, men även om du byter tjänst inom din nuvarande arbetsplats och får nya arbetsuppgifter och mer ansvar, säger Caroline Lindeberg.

– I snitt byter vi jobb sju till åtta gånger i livet, missar du de tillfällena är det svårare att klättra på lönestegen. Vid den generella, årliga lönerevisionen har du sämre möjligheter att höja din lön med stora påslag, avslutar hon.  

Så bemöter du chefens argument på lönesamtalet 

Mer från Akavia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Akavia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?