1515

De föreslås leda Nordic Mines

I spåren av att Nordic Mines förra styrelse ställde sina platser till förfogande föreslår bolagets enskilt största aktieägare Lau Su Holding att Fredrik Zettergren, Denise Lagercrantz, Ludmilla Lundberg, Göran Lundsten och Pranay Panda väljs till nya styrelseledamöter. Fredrik Zettergren föreslås väljas till styrelsens ordförande.

Det framgår av en kallelse till årsstämma.

 

I delårsrapporten för ungefär en vecka sedan uppgav Nordic Mines att ordförande, styrelseledamöter, vd samt ekonomichef alla hade beslutat att ställa sina platser till förfogande och att de kommer att avgå.

Fredrik Zettergren är advokat, liksom Denise Lagercrantz och Göran Lundsten. Ludmilla Lundberg har en bakgrund som internrevisor och ekonom medan Pranay Panda är ordförande för Lau Su Holding AB.

Den 15 maj meddelade Nordic Mines att bolaget fått erbjudande från sin storägare Lau Su, med 21,7 procent av stamaktierna i Nordic Mines, om en garanterad nyemission som stöd till företaget. Det skulle då ersätta ett affärsförslag som lagts av Firesteel.

"Efter utvärdering av de alternativ som Bolaget har till sitt förfogande beslutade styrelsen att en nyemission garanterad av Lau Su var det ekonomiskt mest lönsamma valet för bolaget", hette det i delårsrapporten.

Nordic Mines likvida medel uppgick vid slutet av mars till 1,3 miljoner kronor, ned från 2,9 miljoner kronor vid årsskiftet.

"Således har bolaget för närvarande inte tillräckligt med likviditet för att täcka sitt behov under de kommande tremånaderna räknat från och med rapportdagen", skrev bolaget i delårsrapporten.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?