ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

De bästa pepparkakorna i Göteborg behöver säkras tidigt

  • Foto: Mostphotos/TT

När alla julförberedelser snart rullar igång kanske det känns övermäktigt att också köa för pepparkakor. Glöm då inte att skriva in i kalendern att de bästa ska bokas redan under sommaren. 

På allas läppar

Kungsgatan i centrala Göteborg har länge varit ett självklart shoppingstråk, men allt fler av butiksfronterna gapar tomma. I McDonalds gamla lokaler tycks visserligen H&M ha något på gång och kanske börjar det till slut röra på sig inne i Toys R Us gamla butik, men alldeles i närheten har Almedals slagit igen och detsamma gäller Grands Parfymeri. Den begränsade framkomligheten med bil och brist på parkeringsplatser lyfts ofta fram som boven i dramat. I andra städer är det e-handeln som får skulden. Det som alla undrar är väl vad som ska hända nu. 

  • Foto:

Matnyttigt

En god burgare är aldrig fel. På the Barn på Kyrkogatan 11 arbetar man med lokala leverantörer. Kaffet kommer till exempel från Da Matteo och osten från Sivans ost i Vara. Inredningen är gjord av en övergiven lada från västgötaslätten. De fyra grundarna från Vara vill enligt hemsidan göra mat som kombinerar det bästa med svenska råvaror med det bästa från den amerikanska matkulturen. Hamburgarna har namn som Godsherren, Prästen och Svinet. Och ja, det finns även vegetariska alternativ. 

Missa inte

Efter en tids utlåning till Musée d’Orsay i Paris och Fondation Beyeler nära Basel är Picassos verk Akrobatfamilj, som ingått i Göteborgs konstmuseums samlingar ända sedan 1922, tillbaka på museet. För att uppmärksamma detta ställs den nu ut på ett nytt sätt, där verkets historia presenteras. Även sju andra Picassoverk visas på museet.

  • Foto:

Köp med dig hem

På Göteborgs Pepparkaksbageri på S:t Sigfridsgatan 146 gäller det att vara ute i god tid för att säkra pepparkakorna till jul. Orderboken öppnar i juli och i år var den fulltecknad i oktober. Den 28 november är det dock öppet hus och då kommer begränsad försäljning att ske. Dessutom säljs de beställda kakor som inte hämtats ut den 21 december. 

Händer i vinter

Nu är det julmarknadernas tid. I Göteborg finns flertalet julmarknader, där den i Haga (Haga Nygata) kanske sticker ut som en av de mest klassiska. Liseberg har också blivit en favorit för många, medan de som vill ut från staden kanske hellre söker sig till Tjolöholm, Gunnebo eller någon av marknaderna i skärgården. 

  • Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer