Annons

De är Sveriges mäktigaste kvinnor 2018

En 59-årig finansräv med hundratusentals pensionärers framtid i sina händer och en 27-årig entreprenör med ett förflutet som bloggerska.

Kerstin Hessius och Isabella Löwengrip är superettorna i årets upplaga av Veckans Affärers lista över Sveriges 125 mäktigaste kvinnor i näringslivet.

Kerstin Hessius och Isabella Löwengrip.
Kerstin Hessius och Isabella Löwengrip.Bild:Jesper Frisk

Kerstin Hessius, vd för Tredje AP-fonden med ett fondkapital på över 345 miljarder kronor, har funnits med på listan förr. Men det är först nu som hon intar tronen.

”Jätteroligt, jag är stolt. Det var inte förväntat, men jag blev heller inte helt överraskad”, säger hon timmarna innan Veckans Affärers 20-årsjubileum drar igång i Berns salonger i Stockholm.

Kerstin Hessius har plöjt ny mark på den ena institutionen efter den andra. Hon var den första kvinnliga vice riksbankschefen tillsammans med Eva Srejber. Hon var den första kvinnliga chefen för Stockholmsbörsen och första kvinnliga chefen för en AP-fond.

Vilka är dina främsta råd?
”Tro på din potential och se till att någon annan ser den. Om chefen inte ger dig vettiga förutsättningar: byt företag eller åtminstone chef. Våga gå utanför komfortzonen och träna dig i att se vad företaget behöver, bortom din egen insats. Bara det gör dig till ett chefsämne.”

Har du hoppat av ett uppdrag för att det visat sig vara för svårt?
”Nej, inte för att det har varit för svårt. Däremot har det hänt att jag slutat tro på uppgiften i sig, som när jag på Statskontoret ålades att mäta produktiviteten på länsstyrelserna eller Riksbankens policyfrågor. Jag kan brinna för en fråga, men inte hur länge som helst.”

Det är fortfarande få kvinnliga ledare. Vad är problemet?
”En kombination av kultur, tid, tradition och överdriven ängslan och försiktighet – från både män och kvinnor.”

Du är 50-talist. Vilka är dina förebilder?
”Jag har lärt mig mycket av olika människors skicklighet, som Ebba Lindsös affärstänk, kundorientering och förståelse för risk. Hon var min första sponsor när hon hade modet att göra mig till chef för Transferator. Madeleine Albright imponerade i sina ansträngningar att verkligen förstå Arafat, för att hitta en öppning i Palestina-konflikten. Att sätta sig in i berördas situation har jag haft stor nytta av, liksom Anne Wibbles förhållningssätt att inte bli imponerad utan fokusera på ”matter of facts”, svarar Kerstin Hessius.

Den andra halvan i vinnarduon, Isabella Löwengrip, har en helt annan bakgrund.

Född och uppvuxen i 1990-talets Järfälla utanför Stockholm började hon blogga som 14-åring. Många förpassade hennes idoga verksamhet på den digitala arenan till en tonårings hobbypyssel.

Fem år senare var blondinbella.se Sveriges tredje största privatblogg, ytterligare tre år senare störst i Norden med över en miljon unika besökare i veckan.

2017, tolv år efter bloggstarten, omsatte hennes företagsgrupp med moderbolaget Löwengrip Invest i spetsen 70 miljoner kronor. Antalet anställda uppgår i dag till 45 personer i åldrarna 18-67 år. Omsättningen väntas i år spränga 100-miljonersvallen.

Är utnämningen lite av en upprättelse för dig personligen?
”Absolut! Det har varit en ganska lång resa att ta en ny bransch, etablera den på marknaden och göra den kommersiell. Jag har periodvist haft det tufft med folks åsikter”, säger Isabella Löwengrip.

”Vår nystartade digitala accelerator, Nordic Tech House, kommer att bli gruppens i särklass största bolag. Vi plockar personal från bolag som Spotify och har sedan november träffat över hundra potentiella startups.”

Vad betyder utnämningen för andra kvinnor?
”Massor. Jag är den första 90-talisten och den första vinnaren från den digitala världen och på så vis en förebild för andra. Som entreprenör har jag lagt mig i en annan fil, jag är inte beroende av andras tyckanden utan bestämmer till exempel själv hur affärsverksamheten ska växa och i vilken takt.”

Parallellt med bloggandet har Isabella Löwengrip varit chefredaktör, ordförande i ett noterat bolag, deltagit i en rad program i tv och på nätet, spelat en roll i en film, gift sig, fått barn, skilt sig och skrivit fem böcker.

”Abbe Bonnier var min första förläggare. Jag var 19 år när jag träffade honom och sa att jag ville skriva en pepp-bok för unga. Han köpte idén och boken sålde i över 100 000 exemplar.”

De gångna 13 åren har Isabella Löwengrip framför allt insett en sak:

”Det räcker att man själv tror på idén. Man behöver inte ha en hejarklack omkring sig – varken partner eller samhället i stort.”

Är du för eller emot en lagkvoterad andel kvinnor i bolagsstyrelser?
”Emot, alla ska bli bedömda för sin kompetens, inte sitt kön. Hos oss har vi lite omvänd ordning. Jeanette van Reisen är 67 år och vice vd. Henne plockade vi från L’Oreal. Men generellt har vi en övervikt av unga, kvinnliga medarbetare och vill gärna anställa fler medelålders män – förutsatt att de har rätt kompetens.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ForenaAnnons

Forena vill göra privat pensionssparande förmånligt – för alla

Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena
Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena

Pensionsnivåerna sjunker för varje årskull som går i pension. Tjänstepensionen har blivit en nödvändighet snarare än en guldkant på ålderns höst, men detta till trots saknas stimulansåtgärder som uppmuntrar och underlättar för privat pensionssparande. Det vill försäkringsbranschens fackförbund Forena ändra på. 

Pensionerna är en kärnfråga för det svenska samhället, oavsett politisk hemmahörighet. I takt med att befolkningen åldras och att pensionssystemet inte täcker upp i den mån som var avsett, riskerar vi att hamna i en framtid där våra äldre tvingas förlita sig på bidrag för att ens överleva.

– Hela 450 000 anställda saknar tjänstepension. Samtidigt arbetar runt 500 000 kvinnor deltid, 120 000 personer är småföretagare och vi har stor inflyttning. Vi pratar om över en miljon människor som behöver få chansen att spara ikapp, säger Forenas förbundsordförande, Anders Johansson.

Ett ointresse kring förändring

Det är dock en komplex fråga. I dag premieras till exempel företagare med förmånliga skatteregler för att avdrag vad gäller avsättning till tjänstepensionen. Yrkesverksamma som tjänar över 45 000 i månaden kan löneväxla förmånligt, men för 90 procent av dem som jobbar ges inga förmåner. 

– Det är överraskande att politikerna är så ointresserade av att förändra situationen. Istället gömmer de sig bakom Pensionsgruppens oantastlighet och ser en konflikt mellan subventionerat pensionssparande och konsumtion för tillväxt. Därtill finns en missuppfattning om att subventioner bara skulle leda till ökat pensionssparande hos höginkomsttagare, något som inte alls stämmer.

Tre reformförslag

Anders, som själv har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, konstaterar att det i realiteten finns ett stort intresse från svenskarna att pensionsspara, men att de reducerade avdragsmöjligheterna har satt käppar i hjulet för andra.

– Därför presenterar vi tre reformförslag; till att börja med borde det införas matchat sparande, där staten matchar en viss procent av allt man månadssparar. Det är enkelt och man kan delta på den nivå man väljer själv.

Det andra förslaget är att öppna möjligheter för att man själv ska kunna göra insättningar till premie- och tjänstepension. Infrastrukturen för en sådan här modell finns redan i många andra länder och fungerar väl.

 – Det tredje förslaget är att låta äldre som säljer sina bostäder få omvandla reavinsten till livränta. Då får pensionärer pengar som förstärker pensionen samtidigt som vi ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

Mycket på agendan

Medan pensionerna är en central fokuspunkt för Forena arbetar fackförbundet hårt även med en mängd andra sakfrågor. Högaktuellt just nu är exempelvis förhandlingarna mellan Svenskt näringsliv, LO och PTK kring LAS, omställningsfrågor och A-kassefrågor. 

– Förhandlingarna beräknas vara klara i slutet av september och det är mycket spännande. Vi berörs förvisso inte direkt av diskussionerna, men kommer ändå att påverkas av resultatet. Nu i oktober påbörjar vi också våra löneförhandlingar, så det finns mycket på agendan, avslutar Anders.

FAKTA OM FORENA

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Vi jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen och vi ansluter studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Läs mer om Forena

Mer från Forena

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forena och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?