ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Männen som tjänar mest på vita duken

  • Bradley Cooper, Dwayne ”The Rock” Johnson och Robert Downey Jr. tillhör de bäst betalda manliga skådespelarna.

Det är varken Leonardo di Caprio eller Brad Pitt som är bäst betald av männen i Hollywood. 

I stället är det en före detta wrestlingstjärna som toppar Forbes lista över de bäst betalda manliga skådespelarna 2019.

Det är Dwayne ”The Rock” Johnson som kan kvittera ut de fetaste lönecheckarna i den amerikanska filmvärlden just nu. 47-åringen har tjänat sammanlagt 89,4 miljoner dollar under det senaste året. Det motsvarar 860 miljoner kronor.

Johnsons allra bäst betalda jobb blev insatsen i ”Jumanji: The Next Level”, uppföljaren till den senaste ”Jumanji”-filmen från 2017 och originalet med den bortgångne Robin Williams från 1995. För sin medverkan belönades Johnson med hela 226 Mkr samt 15 procent av alla biointäkter från ”Jumanji”-serien.

I Forbes sammanställning, som omfattar perioden juni 2018 till juni 2019, räknas dock inte enbart ersättningarna från skådespelarnas insats på vita duken med. Den amerikanska ekonomitidskriften inkluderar för rättvisans skull även alla pengar som Hollywoodeliten tjänar på annat håll.

I ”The Rocks” fall innebär detta att hans reklamavtal med sportutrustningstillverkaren Under Armour och lönen från hans medverkan i HBO-serien ”Ballers”, där han rapporteras få 6,7 Mkr per avsnitt.

Annars är det mycket superhjältar i listans topp. Med rollen som Tony ”Iron Man” Stark har gjort Robert Downey jr, vars karriär var på väg att ändas under 90-talet på grund av ett omfattande och mycket publikt drogmissbruk, tagit revansch och blivit till en av Hollywoods bäst betalda.

Enligt Forbes har 54-åringen tjänat hisnande 530 Mkr enbart för sin medverkan i den sista ”Avengers”-filmen, ”Endgame”, en film som spelade in 27 miljarder kronor på världens biografer.

Denna filmsuccé är också förklaringen att såväl Downey jr, Bradley Cooper och Paul Rudd som Chris Helmsworth  som alla är med i filmen, återfinns på listans topp tio. Tillsammans har kvartetten dragit in 2,7 miljarder kronor på denna enda film.

Bradley Coopers största framgång under det gångna året är dock den Oscarsbelönade ”A Star is Born”, med Lady Gaga. Han skrev manus, producerade, regisserade och medverkade i filmen, som lyckades spela in mer än tio gånger sin ursprungliga produktionsbudget på 350 Mkr.

Det mest okända namnet på listan för många är sannolikt Akshay Kumar. 51-åringen är Bollywoods främsta namn just nu och har även ett stort antal reklamkontrakt som genererar stora pengar, skriver Forbes.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer