1515
Annons

De är årets Supergasell – här är alla vinnarna i Gasellfinalen

Harald Mix, Bianca Ingrosso och Anja Pärson gästade Gasellfinalen i Blå hallen - när den åter kunde firas med pompa och ståt.

Tech- och tolkningsföretaget Digitaltolk prisades dubbelt – både som Framtidsgasell och Supergasell – men en tillväxt på över 2800 procent.

”Vi är så jäkla stolta över det arbete vi har gjort”, sa ena grundaren Leyla Sarac.

Virpal Singh och Leyla Sarac, delägare Digitaltolk – Supergasellvinnare och Årets Framtidsgasell
Virpal Singh och Leyla Sarac, delägare Digitaltolk – Supergasellvinnare och Årets FramtidsgasellFoto:Amanda Lindgren
Harald Mix, grundare av Altor, gav råd från scenen.Foto:Amanda Lindgren
Anna Ekelund, nyhetschef Dagens industri tillsammans med Peter Fellman, chefredaktör Dagens industri.Foto:Amanda Lindgren
Erika och Olle Hellman grundare Hellman Dynamic och gasellvinnare Dalarna.
Erika och Olle Hellman grundare Hellman Dynamic och gasellvinnare Dalarna.Foto:Jack Mikrut

För 22:a året i rad utsåg Dagens industri Sveriges mest snabbväxande företag. Efter förra årets digitala prisutdelningar var det i år revansch för de fysiska galorna runt om i Sverige där 21 länsvinnare har prisats. Under den första decemberkvällen avslutades turnén med middag och mingel i Blå hallen i Stockholms stadshus.

Att många under pandemin saknat såväl festligheter som intressanta samtal med andra företagare märktes väl. Långborden var dukade för 750 gäster redo att ta del av galan, ledd av Dagens industris chefredaktör Peter Fellman, nyhetschef Anna Ekelund, Andreas Johansson, debattredaktör och Maria Lindholm, redaktör för Di Weekend.

”Det är en sådan ära att få vara med och hylla er, våra hjältar”, sa Anna Ekelund. 

Kvällens första gäst att välkomnas upp var Harald Mix, grundare av riskkapitalbolaget Altor. Han gav alla börsintresserade galadeltagare ett tips: Sitt still i båten. 

”Gå inte in med alla pengar vid samma tidpunkt och tänk långsiktigt. Många både säljer och köper försent, det tappar man mycket på”, sa han. 

Fyra Gasellvinnare skulle dessutom koras under kvällen. 

Priset till Årets Kvinnliga Gasell gick till Pernilla Nyrensten, grundare och vd för friluftsklädmärket Revolutionrace, som haft en raketstart på börsen sedan noteringen i juni. 

För att extra uppmärksamma utmärkelsen hade Di tidigare under kvällen bjudit in till ett mingel för kvinnliga entreprenörer. Investeraren och styrelseproffset Susanna Campbell berättade för publiken varför hon själv gärna stödjer kvinnligt företagande.

”Det är extra roligt att investera när det är tjejer”, sa hon.

Fullt i Blå hallen i Stockholms stadshus.
Fullt i Blå hallen i Stockholms stadshus.Foto:Jack Mikrut

För sitt hållbarhetsarbete fick Swedish Hydro Solutions ta emot pris som Årets Impactgasell.

Techbolaget Digitaltolk, som blev Gasellvinnare i Stockholms län, prisades dubbelt under kvällen. Först som Årets Framtidsgasell och därefter för att ta emot Gasellundersökningen finaste utmärkelse: Årets Supergasell. Deras tillväxt på 2.845 procent de senaste fyra åren gör dem till landets mest snabbväxande bolag, enligt tävlingens kriterier. 

”Vi är så jäkla stolta över det arbete vi har gjort”, sa Leyla Sarac, delägare Digitaltolk. 

En som verkligen snabbt har fått snurr på sitt företag är influeraren Bianca Ingrosso, som startade sin sminksuccé Caia Cosmetics 2018. I fjol hade bolaget en omsättning på 150 miljoner kronor och prognosen för i år är att dubbla omsättningen till 300 Mkr. Det är dock något som Bianca Ingrosso inte bryr sig särskilt mycket om. 

”Jag bryr mig om att det blir de bästa produkterna till våra fantastiska kunder. När kunderna får produkterna, det är då jag blir glad.”

Bianca Ingrosso, grundare Caia Cosmetics.
Bianca Ingrosso, grundare Caia Cosmetics.Foto:Jack Mikrut

Uppväxten i den kända artist- och skådespelarfamiljen Wahlgren-Ingrosso har präglat hennes eget bolagsbygge.

”Jag ser mig själv som en artist, på mitt egna sätt. Jag är artistiskt lagd och det tar jag med mig in i Caia”, sa Bianca Ingrosso.

Gasellscenen fick även besök av den tidigare alpinstjärnan Anja Pärson, som berättade om hur hon alltid ogillat när andra beskrivit henne som en talang. 

”Min talang var att jobba hårt”, sa hon – en egenskap många entreprenörer säkert kan känna igen sig i. 

Av alla spännande berättelser från årets Gasellvinnare har historien bakom Västmanlands länsvinnare Proffas särskilt fastnat. Delägaren Keihan Darvishi var nära ett ge upp och planerade ett värdetransportrån när han fick ett jobb och därefter startade ett städföretag med Attila Farkas. Från scenen i Blå hallen berättade de hur deras bolag gör skillnad.

”Många av våra anställda hade varit utanför samhället om de inte fått jobb”, sa Attila Farkas. 

 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?