Annons

De antar tuffa utmaningen: ”Blandning av förtjusning och skräck”

Protesföretaget Lindhe Xtend är årets vinnare i Dagens industris och Vasaloppets friskvårdsinitiativ Dubbelutmaningen. 

”Även om jag saknar fötter så är jag laddad till tårna”, säger grundaren Christoffer Lindhe om att åka Stafettvasan med sina kollegor.

Lindhe Xtend är laddade för en dubbel utmaning (från vänster): Patrik Svensson, Susanna Rosander, Mirja Andersson, Michael Svedberg, Christoffer Lindhe grundare och vice vd, Malin Östlund, Katarina Hallgren, Marcus Åkesson
Lindhe Xtend är laddade för en dubbel utmaning (från vänster): Patrik Svensson, Susanna Rosander, Mirja Andersson, Michael Svedberg, Christoffer Lindhe grundare och vice vd, Malin Östlund, Katarina Hallgren, Marcus ÅkessonFoto:Anders Andersson
Halmstadföretaget Lindhe Xtend.
Halmstadföretaget Lindhe Xtend.Foto:Anders Andersson

Christoffer Lindhe förlorade båda benen och ena armen i en tågolycka 2006. Det har inte hindrat honom från att tävla i Paralympics och starta ett företag.

Halmstadföretaget Lindhe Xtend är ett start up-bolag som grundades 2014 och säljer den fotprotes som Christoffer Lindhe själv utvecklat. Nu står han och kollegorna inför en ny uppgift, att genomföra Dubbelutmaningen som Dagens industri och Vasaloppet står bakom.

Företagets lag kommer få utrustning från Madshus, Craft och Swix och professionell coachning av Vasaloppscoachen Erik Wickström för att delta i både Stafettvasan vintern 2021 och sommarens lopp Vasakvartetten.

”Jag har länge drömt om att åka Vasaloppet och jag tror att jag kommer vara den första trippelamputerade att ställa upp. Det är fantastiskt att få chansen att göra detta med mina kollegor”, säger Chirstoffer Lindhe som i dag är vice vd.

Det var marknadschefen Susanna Rosander som skickade in den vinnande motiveringen. Hon är i full färd med att formera sitt lag som ska ställa upp i Dubbelutmaningen när Di når henne.

”Det var med en blandning av förtjusning och skräck”, säger hon om hur nyheten togs emot på företaget med bara elva anställda.

”Men det är naturligtvis jätteroligt, det här är verkligen något som gör oss ännu mer sammansvetsade.”

Stafettvasan är det första av de två loppen som ingår i Dubbelutmaningen och går av stapeln den 5 mars 2021. Där delar fem deltagande längdskidåkare på 90 kilometer. Vasakvartetten, där fyra löpare delar på samma sträcka, går av stapeln den 21 augusti.

Marknadschefen Susanna Rosander erkänner att de som hallänningar är mer bekväma med att springa än att åka skidor,

”Det är ju inte mycket snö hos oss. Men när man jobbar på ett sådant här företag och med en person som Christoffer så får man en annan syn på problem och utmaningar”, säger Susanna Rosander. 

Det är tredje året i rad som Dagens industri och Vasaloppet utser ett företag som får delta i friskvårdsinitiativet Dubbelutmaningen. Tidigare deltagare har varit Svenska Fönster i Edsbyn samt Ekan Management i Göteborg.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera