Annons

De antar tuffa utmaningen: ”Blandning av förtjusning och skräck”

Protesföretaget Lindhe Xtend är årets vinnare i Dagens industris och Vasaloppets friskvårdsinitiativ Dubbelutmaningen. 

”Även om jag saknar fötter så är jag laddad till tårna”, säger grundaren Christoffer Lindhe om att åka Stafettvasan med sina kollegor.

Lindhe Xtend är laddade för en dubbel utmaning (från vänster): Patrik Svensson, Susanna Rosander, Mirja Andersson, Michael Svedberg, Christoffer Lindhe grundare och vice vd, Malin Östlund, Katarina Hallgren, Marcus Åkesson
Lindhe Xtend är laddade för en dubbel utmaning (från vänster): Patrik Svensson, Susanna Rosander, Mirja Andersson, Michael Svedberg, Christoffer Lindhe grundare och vice vd, Malin Östlund, Katarina Hallgren, Marcus ÅkessonFoto:Anders Andersson
Halmstadföretaget Lindhe Xtend.
Halmstadföretaget Lindhe Xtend.Foto:Anders Andersson

Christoffer Lindhe förlorade båda benen och ena armen i en tågolycka 2006. Det har inte hindrat honom från att tävla i Paralympics och starta ett företag.

Halmstadföretaget Lindhe Xtend är ett start up-bolag som grundades 2014 och säljer den fotprotes som Christoffer Lindhe själv utvecklat. Nu står han och kollegorna inför en ny uppgift, att genomföra Dubbelutmaningen som Dagens industri och Vasaloppet står bakom.

Företagets lag kommer få utrustning från Madshus, Craft och Swix och professionell coachning av Vasaloppscoachen Erik Wickström för att delta i både Stafettvasan vintern 2021 och sommarens lopp Vasakvartetten.

”Jag har länge drömt om att åka Vasaloppet och jag tror att jag kommer vara den första trippelamputerade att ställa upp. Det är fantastiskt att få chansen att göra detta med mina kollegor”, säger Chirstoffer Lindhe som i dag är vice vd.

Det var marknadschefen Susanna Rosander som skickade in den vinnande motiveringen. Hon är i full färd med att formera sitt lag som ska ställa upp i Dubbelutmaningen när Di når henne.

”Det var med en blandning av förtjusning och skräck”, säger hon om hur nyheten togs emot på företaget med bara elva anställda.

”Men det är naturligtvis jätteroligt, det här är verkligen något som gör oss ännu mer sammansvetsade.”

Stafettvasan är det första av de två loppen som ingår i Dubbelutmaningen och går av stapeln den 5 mars 2021. Där delar fem deltagande längdskidåkare på 90 kilometer. Vasakvartetten, där fyra löpare delar på samma sträcka, går av stapeln den 21 augusti.

Marknadschefen Susanna Rosander erkänner att de som hallänningar är mer bekväma med att springa än att åka skidor,

”Det är ju inte mycket snö hos oss. Men när man jobbar på ett sådant här företag och med en person som Christoffer så får man en annan syn på problem och utmaningar”, säger Susanna Rosander. 

Det är tredje året i rad som Dagens industri och Vasaloppet utser ett företag som får delta i friskvårdsinitiativet Dubbelutmaningen. Tidigare deltagare har varit Svenska Fönster i Edsbyn samt Ekan Management i Göteborg.

 


Innehåll från ForenaAnnons

Forena vill göra privat pensionssparande förmånligt – för alla

Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena
Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena

Pensionsnivåerna sjunker för varje årskull som går i pension. Tjänstepensionen har blivit en nödvändighet snarare än en guldkant på ålderns höst, men detta till trots saknas stimulansåtgärder som uppmuntrar och underlättar för privat pensionssparande. Det vill försäkringsbranschens fackförbund Forena ändra på. 

Pensionerna är en kärnfråga för det svenska samhället, oavsett politisk hemmahörighet. I takt med att befolkningen åldras och att pensionssystemet inte täcker upp i den mån som var avsett, riskerar vi att hamna i en framtid där våra äldre tvingas förlita sig på bidrag för att ens överleva.

– Hela 450 000 anställda saknar tjänstepension. Samtidigt arbetar runt 500 000 kvinnor deltid, 120 000 personer är småföretagare och vi har stor inflyttning. Vi pratar om över en miljon människor som behöver få chansen att spara ikapp, säger Forenas förbundsordförande, Anders Johansson.

Ett ointresse kring förändring

Det är dock en komplex fråga. I dag premieras till exempel företagare med förmånliga skatteregler för att avdrag vad gäller avsättning till tjänstepensionen. Yrkesverksamma som tjänar över 45 000 i månaden kan löneväxla förmånligt, men för 90 procent av dem som jobbar ges inga förmåner. 

– Det är överraskande att politikerna är så ointresserade av att förändra situationen. Istället gömmer de sig bakom Pensionsgruppens oantastlighet och ser en konflikt mellan subventionerat pensionssparande och konsumtion för tillväxt. Därtill finns en missuppfattning om att subventioner bara skulle leda till ökat pensionssparande hos höginkomsttagare, något som inte alls stämmer.

Tre reformförslag

Anders, som själv har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, konstaterar att det i realiteten finns ett stort intresse från svenskarna att pensionsspara, men att de reducerade avdragsmöjligheterna har satt käppar i hjulet för andra.

– Därför presenterar vi tre reformförslag; till att börja med borde det införas matchat sparande, där staten matchar en viss procent av allt man månadssparar. Det är enkelt och man kan delta på den nivå man väljer själv.

Det andra förslaget är att öppna möjligheter för att man själv ska kunna göra insättningar till premie- och tjänstepension. Infrastrukturen för en sådan här modell finns redan i många andra länder och fungerar väl.

 – Det tredje förslaget är att låta äldre som säljer sina bostäder få omvandla reavinsten till livränta. Då får pensionärer pengar som förstärker pensionen samtidigt som vi ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

Mycket på agendan

Medan pensionerna är en central fokuspunkt för Forena arbetar fackförbundet hårt även med en mängd andra sakfrågor. Högaktuellt just nu är exempelvis förhandlingarna mellan Svenskt näringsliv, LO och PTK kring LAS, omställningsfrågor och A-kassefrågor. 

– Förhandlingarna beräknas vara klara i slutet av september och det är mycket spännande. Vi berörs förvisso inte direkt av diskussionerna, men kommer ändå att påverkas av resultatet. Nu i oktober påbörjar vi också våra löneförhandlingar, så det finns mycket på agendan, avslutar Anders.

FAKTA OM FORENA

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Vi jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen och vi ansluter studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Läs mer om Forena

Mer från Forena

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forena och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?