Annons

DDM:s inkassering minskar

Den First North-listade skuldinvesteraren DDM Holding nettoinkassering minskade under det tredje kvartalet. Bolaget upprepar samtidigt investeringsguidningen för 2017.

Det framgår av bolagets niomånadersrapport.

Nettoinkasseringen minskade med 37 procent i det tredje kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal i fjol, till 6,6 miljoner euro (10,4). Det tredje kvartalets rörelsevinst summerade till 3,0 miljoner euro (4,9).

Under årets första nio månader gjordes investeringar om 96 miljoner euro. Vd:n Andreas Tuczka påpekar i rapporten att bolaget är på väg mot att nå helårsinvesteringsmålet om 120 miljoner euro med stöd av en "stark pipeline".

"Då de nyligen köpta stora portföljerna ännu inte har börjat att bidra signifikant medan det förra årets tredje kvartal stöddes av ett stort slovenskt köp minskade nettoinkasseringen med 37 procent", skriver han.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?