1515

DBRS bekräftar Sveriges kreditbetyg med en stabil trend

Kreditvärderingsinstitutet DBRS bekräftade på fredagskvällen Sveriges AAA-betyg, med en stabil trend, enligt ett pressmeddelande.

DBRS motiverar Sveriges betyg med institutets bedömning om att riskerna är begränsade. Solid inhemsk efterfrågan stöder den ekonomiska tillväxten, och en svagare krona dämpar effekterna av ökade risker mot den externa efterfrågan.

DBRS noterar att bostadsinvesteringarna har minskat kraftigt under 2018, men spridningseffekterna på den övriga ekonomin har varit begränsade och huspriserna har stabiliserats.

Kreditvärderingsinstitutet räknar med ett budgetöverskott på 1 procent av BNP 2018, och att den offentliga skulden sjunker till 37,9 procent av BNP. DBRS påpekar dock att höga hushållsskulder, dynamiken på bostadsmarknaden och potentiella bräckligheter i banksektorn fortsätter vara en källa till oro, något som kan förvärras om räntorna stiger snabbt.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?