ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Almedalen 2017

Därför vill hon inte förhandla

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra säger nej till att förhandla med en regeringen om kommande skattehöjningar. ”Vi har bett dem klart och tydligt att backa", säger hon. 

Moderaterna har tillsammans med övriga allianspartier gett beskedet att de vill rikta ett misstroendevotum mot en minister i regeringen för att stoppa tre skattehöjningar: på flygresor, fåmansföretagare och slutligen ett förslag som skulle göra att fler personer börjar betala statlig skatt.

Totalt drar de tre föreslagna skattehöjningarna in 6 miljarder kronor i den kommande budgeten. Samtidigt påpekar regeringen titt som tätt att förhandlingsdörren står öppen.

Det är inte läge att försöka förhandla ner eller bort de där skatterna i stället?
”Vi har bett dem klart och tydligt att backa från det här och nu är det regeringens tur att återkomma”, säger Anna Kinberg Batra.

För vem som än blir statsminister i nästa val kommer riksdagen att vara en begräsning, spår hon.

”Jag tror vi kommer att har en minoritetsregering efter nästa val och då gäller det att man faktiskt måste ta hänsyn till riksdagen ibland”, säger hon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer