Annons

Därför satsar techjätten mer än någonsin på utveckling

Under det senaste kvartalet spenderade Apple 4,2 miljarder dollar på utveckling. Kostnaden motsvarade 7,9 procent av bolagets samlade omsättning, den högsta andelen sedan 2003. Det uppger CNBC

Foto:Patrick T Fallon/Bloomberg

Trots att det var rekordsummor för Apple är andelen av omsättningen fortfarande lägre än både vad Microsoft, 13,4 procent, och Google, 15,7 procent, lägger på utveckling.

En del i utvecklingskostnaden är integreringen av de 2.000 anställda som Apple tar över i samband med köpet av Intels modemavdelning.

Apples utvecklingsfilosofi har börjat kallas för ”Tim Cook-doktrinen” baserat på Apple-vd:ns uttalade om Intel-köpet under telefonsamtalet med journalister och investerare i samband med den senaste kvartalsrapporten. Där sa han att Apple har en ”långsiktig strategi att äga och kontrollera alla huvudsakliga tekniker i de produkter som vi producerar”.

Som exempel utvecklar Apple sin egen processor som driver deras Iphone, i stället för att köpa in dem från ett annat bolag. De utvecklar även det bluetooth-chip som finns i deras trådlösa hörlurar. En produkt som driver på bolagets tillväxt.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera