Annons
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Därför kan resenärer inte kräva pengar av SL – ”Inte villiga att kompromissa”

Nästan 19 miljoner kronor har Västtrafik betalat ut i kompensation till kunder som inte kunnat eller velat utnyttja sina periodbiljetter på grund av coronarestriktionerna.

Resenärerna i Stockholm får vänta – på grund av ett ekonomiskt dilemma.

Foto:Isabell Höjman/TT

Västtrafik, som ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen, erbjöd under en begränsad tid (24 april till 31 maj) kunder att lösa in sina biljetter, rapporterar P4 Göteborg.

Totalt var det 4.485 privatpersoner och 1.621 företagskunder som valde att lösa in sina periodbiljetter till ett totalt värde av 18,6 miljoner.

Kollektivtrafikanter i Stockholm har däremot inte fått samma erbjudande. De resenärer som hört av sig och begärt återbetalning har hänvisats till de generella reglerna för återköp.

I kollektivtrafiken i huvudstaden uppstår nämligen ett dilemma. I Stockholm delar trafikförvaltningen och sjukvårdsförvaltningen budget.

”Om vi ska titta på någon form av kompensation eller återköp måste man ta pengarna någonstans ifrån. Då har vi sagt att just i detta nu så behövs alla tillgängliga pengar i sjukvården. Där är vi inte villiga att kompromissa”, säger Aleksander Krajisnik, presstalesperson på SL, till TT.

Men SL arbetar på att det ska bli någon form av lösning, kompensation eller återköp.

”Det pågår ett arbete att hitta en lösning som fungerar för alla. Det kommer att bli väldigt dyrt. Vi har inte landat i om det blir återköp eller någon form av kompensation. Men frågan är inte om, utan när och hur. Det kommer absolut en lösning”, säger Krajisnik.

Skånetrafiken har, likt Västtrafik, erbjudit en del av sina kunder att återlösa biljetter. Det handlar om resenärer som under mars månad hade en periodbiljett över Öresundsbron. De erbjöds att få tillbaka ersättning för återstående dagar på samma villkor som danska DSB tillämpade för kunder som har köpt periodbiljett i Danmark.

”Orsaken var att DSB beslutade att återlösa månadsbiljetter i Danmark och då erbjöd vi samma sak”, säger Mattias Hennius, presschef på Skånetrafiken.

Totalt valde drygt 3.000 kunder att få återlösa sina månadsbiljetter till ett värde av omkring 5 miljoner kronor.

En handfull kunder valde också att begära återlösning av biljetterna när Pågatågen ställdes in efter klockan 22 på vissa sträckor i maj.


Innehåll från ISRAnnons

De är i immunterapins framkant

Ola Winqvist, CEO på ISR.
Ola Winqvist, CEO på ISR.

ISR Immune System Regulation Holding är ett läkemedel- och forskningsbolag inom immunterapi. Sedan 2012 arbetar de på bred front för att bekämpa några av världens mest ökända sjukdomar som hiv, cancer och hepatit B. En nyligen genomförd nyemission visar på ett mycket starkt intresse från investerare. 

Svenska ISR, med bas på Karolinska Institutet i Stockholm, startade via en upptäckt från djurvärlden. ISR såg att kastrerade katter sjuka i fiv – motsvarigheten till hiv – överlevde i markant högre grad till skillnad mot okastrerade katter som drabbats av viruset. 

– Kastreringen av katter leder till att produktionen av könshormoner släcks ner. Hjärnsystemet producerar då substansen GnRH – en liten molekyl med stor betydelse. Den stimulerar frisättningen av könshormoner men aktiverar även viktiga delar av immunsystemet så att infektionen börjar behandlas, säger Ola Winqvist, CEO på ISR.

EXTERN LÄNK: Nyfiken på ISR:s teknologi? Läs mer här

Pågående behandlingsstudier 

Den här insikten lade grunden för ISR, som i dag utvecklar nästa generations immunstimulerande läkemedelskandidater.

– Hormonet GnRH har funnits som läkemedel på marknaden i över 30 år och används bland annat mot prostatacancer. Då exponeras viruset för immunsystemet som kan eliminera den infekterade cellen, säger Ola Winqvist. 

Nu pågår behandlingsstudier på sjukhus i Stockholm och Göteborg kring om hivpatienter som får bromsmedicin kan minska den integrerade virusmängden och eventuellt bota sjukdomen. 

– När coronapandemin mattats av kommer vi även påbörja en studie i Berlin med smittade patienter som är resistenta mot bromsmedicin. Artresistens drabbar upp till 14 procent av hivsmittade. Det är ett stort problem som leder till att patienten riskerar att vidareutveckla aids. Det här ser vi som en marknadsintroduktion där tiden till marknaden bedöms vara väldigt kort, säger Ola Winqvist. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om bolagets arbete med läkemedel för hiv-marknaden

Stark ekonomisk plattform 

ISR senaste förträdesemission, som avslutades 29 maj, tillförde bolaget cirka 71,7 miljoner kronor. Det ger dem en stark ekonomisk plattform för att kunna genomföra kommande studier och visar att investerarna har en god tilltro till bolagets utvecklingsarbete. 

– Vi står på flera ben: hiv, cancer, hepatit B och, mest aktuellt, ett vaccin mot coronaviruset. Vi har med andra ord en utvecklingsportfölj med stor potential och studier som behöver refinansieras. De som valt att gå in i det här ser, precis som oss, en rad möjligheter som snart öppnas upp, säger Lennart Dreyer, COO på ISR, och avslutar: 

– Vi vill tacka både nytillkomna och tidigare aktieägare för förtroendet som vi har fått. Det finns en enorm marknad i både öst och väst som väntar på oss. I Kina lider till exempel 100 miljoner människor av hepatit B och vår artresestentstudie kommer med all sannolikhet bli intressant för den amerikanska marknaden – en spännande pipeline, minst sagt! 

Fakta ISR
ISR Immune System Regulation Holding AB är ett innovationsdrivet forskningsbolag med fokus på immunsystemet, baserat på Karolinska Institutet i Stockholm. Bolaget utvecklar immunstimulerande läkemedel för att behandla kroniska infektionssjukdomar och cancer genom att aktivera det egna immunsystemet. Just nu genomför ISR flera viktiga studier, både när det gäller hiv och cancer som kan få stor betydelse för framtidens behandlingar. EXTERN LÄNK: Läs mer här

Mer från ISR

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ISR och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?