1515

Därför fick FBI-chefen sparken

James Comey, den sparkade FBI-chefen, vägrade berätta vad han skulle säga i utfrågningen i senaten kring Hillary Clintons mejl.
Det ska ha blivit droppen för Vita huset.

James Comey
James ComeyBild:AP

Den 3 maj frågades Comey ut av den amerikanska senatens juridiska utskott. Där försvarade han sitt beslut om att återuppta utredningen av den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clintons mejlhantering, bara elva dagar före valet.

Före utfrågningen ska justitieminister Jeff Sessions och vice justitieminister Rod Rosenstein ha bett Comey att meddela vad han skulle säga. När FBI-chefen vägrade sågs det som ett uppror mot presidenten vilket blev den utlösande faktorn för att ta beslut om avskedandet, enligt Vita huset-företrädare.

I utfrågningen som pågick i fyra timmar sade Comey att han inte ångrade beslutet.

Utredningen om Clinton lades sedan ned bara dagar före valet den 8 november. Clinton har i efterhand skyllt sin förlust på FBI:s hantering.

Den officiella förklaringen kring varför Comey fick sparken har hela tiden varit just denna, att han inte hanterade offentliggörandet av Clintons mejlutredning korrekt.

Samtidigt hörs många och allt mer högljudda röster som pekar på att Comey sparkades för att FBI arbetar på en utredning om Rysslands inblandning i presidentvalet. New York Times har rapporterat att Comey i förra veckan bad om mer resurser till utredningen, enligt tre olika källor.

I flera städer i USA demonstrerade människor på onsdagen med krav på en oberoende utredning kring Rysslands inblandning.

"Jag är inte här för att han fick sparken, utan för att det så tydligt är något Trump vill dölja", sade 29-åriga Cody Davis i Chicago.

Vita huset har förnekat att det fanns några som helst politiska skäl bakom avskedandet, utan säger att det handlar om att Comey inte skött sitt jobb och att regeringen därmed förlorat förtroendet för honom.

Comey skriver i ett brev till FBI-agenter och vänner, enligt CNN, att han "länge trott att en president kan avskeda en FBI-chef av vilken anledning som helst, eller av ingen anledning alls".

Han meddelar även att han inte kommer att lägga tid på att fundera över beslutet eller över hur avskedandet gick till.


Innehåll från SimployerAnnons

Arbetsplatsen efter pandemin – så ser den ut enligt Simployer

Under året som gått har frågor som rör arbetsplats och arbetsmiljö ökat lavinartat. Vi har ställts inför nya utmaningar när arbetsplatsen blivit digitaliserad och många undrar hur vi ska arbeta efter pandemin. Simployer arbetar dagligen med att ge svar på dessa frågor och stödjer arbetsgivare i omställningen.

Simployer tror att framtidens arbetsplats och arbetsmiljö är en hybrid av arbete hemifrån och på kontoret där valfrihet och samverkan står i fokus. 

– Simployers vision är att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare. Vi arbetar främst mot HR-avdelningar där vi leder kurser och ger rådgivning om hur man skapar en välfungerande arbetsplats. Med pandemin uppstod en explosion av frågor kring hur arbetsplatsen ska fungera. Där finns vi till som både rådgivare och förebild, säger Fredrik Christiansson, Sverigechef för Simployer.

– Företagskulturen och värderingarna är något som många företag byggt upp under en lång tid på kontoret. Det blir dessutom svårare för arbetsgivare att stämma av med sina anställda om hur de mår. Därför är en hybrid arbetsmiljö ett alternativ som vi tror på, säger Lena Wepplinger, Head of Content & Experts på Simployer. 

En samlingsplats för det sociala mötet 

När vaccinationerna nu är igång uppstår frågor om hur arbetsplatsen kommer se ut när vi kan börja komma tillbaka till kontoret. Simployer tror på en lösning där kontoret fungerar som en samlingsplats dit medarbetare kommer för att mötas och ha ett socialt utbyte mer än att bara gå dit och för att sedan sätta sig ensam vid sin dator och arbeta. 

Vi kan utföra det mesta arbete hemifrån men vi behöver en plats att hämta energi och faktiskt ses. Därför förblir det fysiska kontorets roll betydelsefullt – men på ett annat sätt än tidigare. Medarbetare kommer även med största sannolikhet efterfråga en arbetsplats där det går att jobba både hemifrån och på kontoret. 

– Vi tror på att de som vill vara på kontoret ska kunna vara det, men de som vill arbeta mer hemma kommer ha möjlighet att göra det också. Kontoret ska vara en plats dit man vill gå och det kommer fylla en social funktion. Ska man försöka sammanfatta det enkelt, kan man säga att vi ser framför oss att det är ett skifte från ”arbetsplats” till ”mötesplats”, säger Fredrik Christiansson. 

Om Simployer

Är medarbetarna den mest värdefulla tillgången för din verksamhet? Då är det viktigt att du förvaltar deras kompetens och bygger upp en hållbar företagskultur! Simployer stöttar och förenklar arbetsdagen för ledare, HR och anställda för över 1,2 miljoner användare i Sverige och Norge. Vår målsättning är tydlig: Att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare.

Läs mer om Simployer här 

Mer från Simployer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Simployer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?