Annons

Danske Bank resultatbommar stort

Danske Banks resultat före skatt blev 5.487 miljoner danska kronor i det andra kvartalet. Väntat var 6.016 miljoner danska kronor, enligt Inquiry Financial. 

Bild:Stian Lysberg Solum

Räntenettot uppgick till 5.878 miljoner danska kronor, mot förväntade 5.993 miljoner.

Kreditförlusterna redovisades netto till -377 miljoner danska kronor, alltså nettoåtervinningar. Konsensusprognosen låg på 18,2 miljoner.

Danske Bank spår att bankens nettoresultat för 2018 kommer att hamna i den nedre delen av det tidigare guidade intervallet på 18-20 miljarder danska kronor. Orsaken är att tradingintäkterna under det första halvåret har varit lägre än förväntat.

Det framgår av delårsrapporten.

Danske Bank bedömer fortfarande att räntenettot kommer att bli högre under 2018 jämfört med 2017, främst tack vare volymtillväxt.

Vad gäller kreditförlusterna uppger banken att dessa förväntas ligga kvar vid en låg nivå. Det kan jämföras med tidigare skrivelse om att kreditförlusterna kommer att vara högre under 2018 jämfört med 2017, men fortfarande vid en låg nivå.

Provisionsintäkterna förväntas förbli starka.

Kostnaderna bedöms öka jämfört med 2017, huvudsakligen till följd av förvärvet av SEB Pension Danmark.

Danske Bank behåller sin ambition av tillhöra de tre bästa nordiska bankerna när det gäller avkastning på eget kapital.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?