Danske Bank: Prislyftet för bostadsrätter i Stockholm fortsatte i februari

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun pekar mot att priserna stigit 1,7 procent i februari, jämfört med föregående månad. Säsongsrensat motsvarar det en uppgång på 1 procent. 

Foto:Amanda Lindgren

Det skriver Danske Bank i en analys.

”Året har börjat med en rivstart för Stockholms bostadsrätter då priserna fortsatte att stiga med i det närmaste oförminskad takt även i februari”, säger Michael Grahn, chefekonom på Danske Bank i Sverige, i en kommentar.

Danske Bank noterar att bostadsmarknaden lyfts av låga räntor och fortsatt hemarbete. Den största risken bedömer de är ett större fall på aktiemarknaden.

Aktiviteten på bostadsmarknaden är också fortsätt väldigt hög, där det är för de minsta lägenheterna som omsättningen är högst.

”Vi noterar att omsättningen i den minsta storleksklassen upp till 30 kvadratmeter är högst, något som kan tyckas gå på tvärs med trenden mot större bostäder. Om detta är ett bestående inslag i bilden eller ej får vi återkomma till”, säger Michael Grahn.

Danske Bank boprisindikator baseras på rapporterade transaktioner på Hemnet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?