Annons

Danske Bank får fortsätta sköta statens betalningar

Krisdrabbade Danske Bank kommer att fortsätta sköta betalningarna åt den danska staten, något man gjort sedan 2008. Det rapporterar Danmarks Radio.

Foto:Stian Lysberg Solum

Det nya kontraktet är tilldelat banken för åren 2019 och 2022 och detta efter att man varit ensamma om att ge anbud för uppdraget.

Danske Bank utför redan dessa uppgifter och det är ett konkurrenskraftigt erbjudande. Därför är vi skyldiga att tilldela Danske Bank kontraktet”, sade innovationsminister Sophie Løhde från Venstre till DR.

Danske Bank tjänade förra året 12,7 miljoner danska kronor på att hantera betalningarna åt den danska staten. För de kommande fyra åren väntas banken inkassera ytterligare drygt 50 miljoner danska kronor i intäkter på samma uppgift, enligt Sophie Løhde.

Danske Bank har i år rasat på börsen till följd av en penningtvättsskandal vid bankens filial i Estland.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?