1515
Annons

Danska politiker rasar mot ”respektlös” Trump

Förolämpande, barnsligt och respektlöst. Reaktionerna på Donalds Trumps inställda Danmarksbesök har inte låtit vänta på sig.

Martin Lidegaard, Pernille Skipper och Rasmus Jarlov
Martin Lidegaard, Pernille Skipper och Rasmus JarlovFoto:Paul Chiasson/AP, Mads Claus Rasmussen/AP

Många danska politiker använder sig av den amerikanske presidentens egen favoritkanal för att uttrycka sina åsikter.

Redan när Donald Trump uttalade sig om att han vill köpa Grönland från Danmark skrev den tidigare statsministern Lars Løkke Rasmussen på Twitter att det måste röra sig om ett aprilskämt. Nu kommenterar Venstres partiledare det inställda statsbesöket:

”Det är ingen skam att hålla sig borta när man inte är inbjuden... Men när man har bjudit in sig själv!!”, skriver Løkke Rasmussen och poängterar på sin Facebook-sida att situationen understryker behovet av ett tätare samarbete mellan Danmark och EU.

Pia Kjaersgaard, grundare av Dansk Folkeparti, kallar det inställda besöket oförskämt mot "det danska folket och Drottningen, som bjudit in. Fullständig brist på respekt och bildning."

Hennes partiledare Kristian Thulesen Dahl tycker att det hela är en fars och anser att motiveringen till det uteblivna besöket låter som ett aprilskämt.

Partikamraten Sören Pind anser att Donald Trump kan ställa in besöket helt och hållet, inte bara skjuta upp det. ”Vi har fullt upp med annat”, skriver han på Twitter och tillägger: ”Men herr President, du kanske kan köpa Sverige?”

Kristian Jensen, tidigare utrikesminister från Venstre, kallar situationen ”totalt kaos”.

"Det har gått från en möjlighet till stärkt dialog mellan allierade till diplomatisk kris. Alla borde veta att Grönland inte är till salu", skriver han.

”Trump lever på en annan planet. Självgod och respektlös”, kommenterar Enhedslistens partiledare Pernille Skipper.

Rasmus Jarlov, Det Konservative Folkeparti, skriver på Twitter att han som dansk och konservativ har väldigt svårt att förstå: "Av någon anledning utgår Trump från att en (självständig) del av vårt land är till salu."

Att han sedan ställer in besöket ser Jarlov som en förolämpning.

”Är delar av USA till salu? Alaska? Snälla, visa lite mer respekt”, avslutar han sitt inlägg.

Rufus Gifford, tidigare amerikansk ambassadör i Danmark ber både Danmark och Grönland om ursäkt.

”Han bad drottningen om en inbjudan till ett statsbesök. Hon bjöd in honom. Han accepterade. De har väntat honom i veckor på slottet. Danmark och Grönland avfärdar hans fåfänga projekt. Han nonchalerar hela landet. Han är ett barn.”

Kungahusets kommunikationschef Lene Balleby bekräftar det inställda besöket för DR.

”Det var en överraskning, mer har vi inte att säga om saken.”

Trump skulle ha besökt Köpenhamn 2–3 september.


Innehåll från AssentlyAnnons

Assently ökar tryggheten med digital identifiering och signering

Tiden då avtal postades till parterna för signering är förbi. I dag sköts en stor del av administrativa processer kopplade till signering och identifiering digitalt. Assently beskriver sig som den sista pusselbiten i ett företags digitala flöde för att öka säkerheten online och skapa administrativ lättnad.

– Säkerhet ligger till grund för allt vi gör och våra lösningar för elektronisk identifiering och signering skyddar enskilda och företag mot vågen av bedrägeriförsök och lurendrejeri, säger Andreas Massarsch, grundare.

För över tio år sedan lades grunden till Assently, Saas-leverantören som tillhandahåller premiumlösningar för e-signering och e-identifiering med Mobilt BankID eller andra nordiska e-legitimationer. De vänder sig främst mot företag inom bank-, finans- och försäkringsbranschen och ser att det digitala säkerhetstänket ökat under de senaste åren och förståelsen för – och behovet av – trygga lösningar för digital identifiering och signering exploderat.

Linda Ahrgren, vd, berättar att Assently utvecklar nyckelfärdiga lösningar för elektronisk identifiering med e-legitimationer, som ökar säkerheten genom dokumenthanteringskedjan och effektiviserar hela processen.

– Vi har både små och stora kunder inom privata och offentliga verksamheter. Deras gemensamma nämnare är att de vill förenkla för sina kunder genom säkrare och mer effektiva digitala processer och göra valideringen av identiteter enklare och tryggare. Majoriteten har bra digitala flöden – men hos många saknas den sista pusselbiten i kedjan: en säker och effektiv identifiering och signering. Det är här vår tjänst kan underlätta.

Integreras genom ett API

Genom ett smidigt API kan Assentlys tjänster integreras med kundernas befintliga system och Andreas Massarsch, grundare av Assently, säger att ambitionen är att göra vardagen enklare för användarna.

– Vi vill göra det tillgängligt och enkelt att skicka, verifiera och e-signera vad som helst, när som helst och var som helst. Det är ett smart, säkert och hållbart alternativ som främjar affärs- och kundnyttan.

Om du exempelvis bygger en app kan du integrera Assently och säkerställa trygg identifiering utan att behöva bygga en ny funktion för det. En snabb sammankoppling gör att du har det på plats på fem minuter.

– Identifieringen har blivit en viktigare faktor än signeringen i dag, det ska gå snabbt: lösenordsfunktioner och koder ändras till ansiktsigenkänning för snabba inloggningar. Det har med bedrägerier att göra och e-identifiering är på många sätt säkrare. I dag har medlemsklubbar och till och med en dejtingapp börjat använda sig av vår delprogramvara Core ID för att garantera att den som loggar in faktiskt är personen den uppger sig att vara.

Linda Ahrgren konstaterar att den största nyttan med Assently ändå är att allt sköts helt digitalt.

– Du kan skapa avtal direkt i CRM-systemet och sedan slippa den fysiska signaturen som tidigare var ett krav vid ett köp eller en överenskommelse. Mäklare använder identifiering för att garantera seriositet i budgivningar och med hjälp av ett hundra procent digitalt, säkert flöde kan personerna som signerar känna sig trygga i att ens uppgifter inte hamnar på vift. Även i efterhand kan man säkerställa att ett avtal är korrekt undertecknat, se när signaturen skett och garantera att den inte är manipulerad.  Det finns många fördelar med det digitala flödet och nu när det är möjligt att säkerställa säkerheten ser många användare inte någon annan väg framåt än den.

Läs mer om Assently här 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Assently och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?