1515

Danska Pandora rusar 9 procent på köprykte

Danska smyckesjätten Pandora rusar på Köpenhamnsbörsen efter rykten om att ett riskkapitalbolag sägs vara intresserade av att köpa in sig i den nedpressade aktien.

Foto:Carsten Snejbjerg

Pandora PNDORA +0,42% Dagens utveckling aktien började rusa vid 9.45-tiden och är i skrivande stund upp nära 9 till runt 411 danska kronor.

Enligt Bloomberg har ett riskkapitalbolag uttryckt intresse för ett uppköp av Pandora. Uppgifterna är publicerade i den italienska tidningen Sole. Uppgifterna pekar på att flera stora finansjättar, däribland KKR och Bain Capital, tittar på bolaget.

Pandora uppger i en kommentar till nyhetsbyrån Reuters att de inte någon vetskap om något eventuellt uppköpsbud från ett riskkapitalbolag.

Pandora har haft det tufft på börsen. Innan dagens rusning var aktien ned mer än 60 procent sedan toppen i maj 2016. Bara under 2018 är aktien ned drygt 40 procent. Bolagets rapport för årets första kvartal sågades av marknaden, bland annat på grund av en avmattning på den kinesiska marknaden.

I augusti vinstvarnade Pandora och straffades med ett rejält kursras på nära 25 procent, från 430 danska kronor till 325 danska kronor. Kursfallet har drabbat många svenska investerare, enligt siffror från ägardatatjänsten Holdings äger Swedbank Robur Fonder nära 3 procent i Pandora. Även Nordea Fonder har ett stort innehav, drygt 1 procent.

Pandoras svaga utveckling har även fått stora blankare att vädra blod, totalt är 3,82 procent av kapitalet blankat enligt ägardatatjänsten Holdings. Det är dock avsevärt lägre än de dryga 7 procent av kapitalet som var publikt blankat i mitten av april i år.

I slutet av augusti lämnade vd:n Anders Colding Friis sin post. Pandora har också anställt Geena Tok, med 17 års erfarenhet från Nike i Kina, som ny chef för bolagets kinesiska verksamhet.


Innehåll från FluidoAnnons

Fluido: Nyttjande av kunddata fullt ut ökar vinster och effektivitet

En ökad digitaliseringsmognad i samhället gör att företag och organisationer behöver smarta digitala lösningar för att kunna interagera bättre med sina kunder. Där datadrivna beslut, som baseras på kunddata, leder till bättre affärsbeslut och ökad kundnytta. 

– Vi hjälper våra kunder att bli mer konkurrenskraftiga genom att omvandla deras digitala medarbetarupplevelse och ge unik kundupplevelse med Salesforce plattform. Lösningar som gör data tillgänglig på rätt plats vid rätt tid, ger en 360-graders vy över kundens data och möjliggör bättre affärsbeslut och ökad kundnöjdhet. Vi har sett bland våra kunder att kundlojaliteten har ökat med 27 procent och kundnöjdheten med 30 procent när man använder sig av Salesforce, berättar Pia Ferm, Service Lead på Fluido.

Fokus på Salesforce plattform

Många företag kommer framöver att behöva ändra sina affärsmodeller för att möta kundernas nya behov. Därför är det viktigt att få ett helhetsperspektiv när man bestämmer sig för att investera i en ny CRM-plattform. Det krävs också en partner som kan ta ett långsiktigt åtagande och utvecklas ihop med kunden. Fluido, som ägs av Infosys, har valt att fokusera på teknikplattformen Salesforce. Det har bland annat lett till att Fluido sitter med som rådgivare i Salesforce egen produktutveckling och att Fluidos kunder snabbt får tillgång till nya tjänster. 

– Vår expertis är en djup förståelse för Salesforce. Med best practise kan vi kombinera företagets data, från försäljning, marknadsföring eller kundlojalitet, affärsprocesser och teknik för att skapa meningsfulla lösningar och skapa framgång för våra kunder. Våra certifierade konsulter täcker allt från rådgivning, verksamhetscoaching, teknisk implementation samt support och förvaltning, säger Glenn Alexandersson, Sales Lead på Fluido. 

Fludio samarbetar idag med kunder inom vitt skilda branscher, såsom tillverkning, finans, försäkring, telekom, utbildning, energi, healthcare, logistik och transport. 

– Finnair och Fluidos experter har arbetat tillsammans som ett mycket bra team, och förändrat hur vi samarbetar med våra kunder och stöder våra agenter. Våra agenter kan nu utmärka sig i sitt arbete med hjälp av Salesforce-plattformen och AppExchange-partner utan att glömma den intelligenta användningen av data, berättar Tuija Makkonen, Head of Customer and People Applications at Finnair.

Expansion i Europa genom lokal närvaro

Med Norden som bas håller Fluido just nu på att expandera i Europa och styrkan, menar Pia Ferm, är bland annat teamets mångfald och att de lokala kontoren är så pass små att de blir agila och lyhörda för kundens önskemål samtidigt som kunden kan dra nytta av den uppbyggda globala kompetens som finns på övriga Fluidokontor och hos Infosys.

Om Fluido

Vi är den ledande partnern för Salesforce-kompetens i norra Europa. Bolaget grundades 2009 och har ca 400 medarbetare i nio länder. Vi ingår sedan 2018 i Infosys-koncernen som bidrar med ytterligare 4400 Salesforce-konsulter, samt 1000 konsulter inom MuleSoft och Tableau. Fluido är experter på kundcentrerade systemstöd för marknadsföring, försäljning, analyser, portaler & kundtjänst. Läs våra kundreferenser eller läs mer om oss på www.fluidogroup.com.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Fluido och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?