Annons

Danska multimiljardärens lågpriskedja intar Stockholm

Den danska multimiljardären Anders Holch Povlsens lågpriskedja Normal erövrar den svenska marknaden i snabb takt. Stockholm står näst på tur.

Anders Holch Povlsen.
Anders Holch Povlsen.

Bara en månad efter att den första butiken slog upp portarna i Sverige, står den danska lågpriskedjan Normal redo att inta Stockholm. Först i huvudstaden med butikskonceptet blir köpcentrumet Nacka Forum med en säljyta på runt 400 kvadratmeter, skriver nyhetssajten Market.

”Det har länge varit planen att etablera oss i Stockholm, och därför känns det väldigt roligt att nu kunna presentera den här butiken”, säger Carsten Hansen, delägare i den svenska verksamheten, till Market.

Konceptet, som kan tänkas konkurrera med kedjor som Dollarstore och ÖoB, finns redan i tre köpcentrum i Malmö – Mobilia, Emporia och Triangeln samt Väla köpcentrum utanför Helsingborg. Planen är att Stockholmsbutiken ska stå klar i månadsskiftet april-maj. Samtidigt öppnar ännu en butik i i köpcentrumet Nova i Lund. 

”Det finns ingenting som Normal i Sverige, och därför är det också väldigt tacksamt för köpcentrum att ta emot oss. Det blir inte klädbutik nummer åtta eller nio som kommer utan någon som skapar ett större mervärde”, säger Carsten Hansen till Market.

Genom att köpa in varor, främst i kategorierna skönhet och hygien, direkt från distributörer runt om i EU till lägsta pris, undviker Normal mellanhandskostnader. Ett lyckat koncept skvallrar omsättningen om som mer än fördubblades på ett år från runt 324 till 665 miljoner danska kronor 2016.

Trots den kraftiga expansionen redovisar bolaget positiva resultatsiffror som ökade från 9 till 12 miljoner danska kronor under samma period, skriver den danska affärstidningen Dansk Handelsblad. Enligt Market är planen att öppna minst 15-20 butiker i Sverige under 2018.

Lågpriskedjan ingår i den danska multimiljardären Anders Holch Povlsens modekoncern Bestseller, som bland annat står bakom märken som Vero Moda och Jack&Jones. Anders Holch Povlsen har enligt Forbes en förmögenhet på 6,9 miljarder dollar, motsvarande 55,5 miljarder svenska kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?