Annons

Danska hotet: Åk till Sverige och du får sparken

Reser du på semester i Sverige i sommar riskerar du att få sparken. Det beskedet har 25.000 anställda i Region Syddanmark fått i dagarna.

Gränsbevakning i Danmark
Gränsbevakning i DanmarkFoto:Johan Nilsson/TT

Enligt Kvällsposten, som hänvisar till den danska tidningen JydskeVestkysten, har alla medarbetare fått ett brev hem som varnar för att åka på Sverigesemester. Detta gäller även för andra länder i EU som det danska utrikesdepartementet avråder att resa till.

Kvällsposten uppger att medarbetarna i brevet kunnat läsa att en sommarsemester i Sverige ses som ett ”allvarligt missbruk av din anställning” och att detta kan leda till ”arbetsrättsliga konsekvenser”.

”Brevet är ett försök till god kommunikation så att medarbetarna undviker obehagliga överraskningar när de kommer hem från de här länderna”, säger Lene Borregaard, HR-direktör för Region Syddanmark, till tidningen.

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?