Annons

Danska energibolaget jämförs med Tesla

Kepler Cheuvreux behåller sin rekommendation för det danska energibolaget Örsted vid behåll. Riktkursen är 800 danska kronor. Det framgår av en analys. 

Foto:Johan Nilsson / TT, Johan Nilsson / TT

Örsteds aktie handlas på tisdagen kring 775 kronor, vilket är rekordnivåer. Bolaget har tagit över platsen som det näst högst värderade bolaget på Köpenhamnsbörsen, efter Novo Nordisk, med sina 317 miljarder danska kronor i börsvärde.

Analytikern Ingo Becker vid Kepler Cheuvreux anser att värderingen inte kan försvaras ur ett fundamentalt perspektiv, utan jämför bolaget med elbilstillverkaren Tesla.

För aktier likt de två förklaras inte ”värderingen av en modell med ett diskonterat kassaflöde, om man inte fyller modellen med orimliga siffror”, enligt Kepler.

Banken menar dock att den stora efterfrågan på ”framtidsbolag” likt Örsted kan komma att driva kursen långt över dess fundamentala värde.

Kepler Cheuvreux framhåller att referensen till Tesla enbart syftar till att illustrera en poäng och inte bör ses som ett råd från analyshuset.

Läs också: Örsteds vd lämnar efter åtta år 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?