Danska centralbanken höjer BNP-prognoser

Danmarks centralbank höjer sin prognos för landets BNP-tillväxt avseende 2017 till 1,6 procent från 1,4 procent som var prognosen från i december.

Det rapporterar Reuters.

Även för 2018 höjs prognosen till 1,6 procent, från tidigare 1,5 procent. Även för 2019 räknar centralbanken med en tillväxt på 1,6 procent.

Den danska ekonomin är gradvis på väg in i högkonjunktur, men tillväxten kommer att bli lägre än under tidigare högkonjunkturer, förutspår centralbanken.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?