ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Danska cannabisbolaget bryter avtalet med sin odlare

  • Foto: Galit Rodan/Bloomberg

Danska Stenocare, som är verksamma inom medicinsk cannabis, har avslutat sitt licensavtal med sin kanadensiska partner Canntrust i spåren av att Canntrust inte har kunnat leva upp till kritiska delar av bolagens avtal.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Tidigare i veckan meddelades att Canntrust fick sin licens att producera medicinsk cannabis indragen i spåren av tidigare oegentligheter kring bolagets verksamhet. Leveranser från Canntrust har tidigare placerats i karantän medan myndighetsutredningar har pågått.

Stenocare kommer att rikta krav mot Canntrust med anledning av att bolaget inte har levt upp till sina åtaganden, meddelas det.

Stenocare för nu dialog med andra möjliga partners. Bolaget avser slutföra processen så fort som möjligt, men tänker samtidigt vara mycket försiktiga och noggranna i sin utvärdering av en eventuell ny partner, heter det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer