Hoppa till innehållet

Annons

Dansk varning om fortsatt lockdown

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) säger att hon förutsätter att nedstängningen på grund av coronapandemin lär fortsätta efter det utsatta slutdatumet 17 januari.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S).
Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S).Foto: Philip Davali/Ritzau/TT

I en intervju med TV2 på söndagen säger Fredriksen att påbud om maxantal på fem personer i folksamlingar och två meters avstånd mellan individer lär behövas även efter datumet.

Även reserestriktioner lär innefattas i hennes kommentar. Den 5 januari infördes skärpta restriktioner för inresor till Danmark från hela världen.

En anledning är risken för att den nya och troligen mer smittsamma varianten av coronaviruset, B117, ska få spridning i Danmark.

Undantag görs exempelvis för dem som ska arbeta i landet, eller har familj där, och som kan visa upp ett negativt coronatest, sade justitieminister Nick Hækkerup (S) när restriktionerna infördes.

”Om jag ska ge dig ett svar just nu, så är det inte särskilt troligt att vi skulle upphäva hela eller delar av restriktionerna”, säger Fredriksen till TV2.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera