1515
Annons

Dansk varning om fortsatt lockdown

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) säger att hon förutsätter att nedstängningen på grund av coronapandemin lär fortsätta efter det utsatta slutdatumet 17 januari.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S).
Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S).Foto:Philip Davali/Ritzau/TT

I en intervju med TV2 på söndagen säger Fredriksen att påbud om maxantal på fem personer i folksamlingar och två meters avstånd mellan individer lär behövas även efter datumet.

Även reserestriktioner lär innefattas i hennes kommentar. Den 5 januari infördes skärpta restriktioner för inresor till Danmark från hela världen.

En anledning är risken för att den nya och troligen mer smittsamma varianten av coronaviruset, B117, ska få spridning i Danmark.

Undantag görs exempelvis för dem som ska arbeta i landet, eller har familj där, och som kan visa upp ett negativt coronatest, sade justitieminister Nick Hækkerup (S) när restriktionerna infördes.

”Om jag ska ge dig ett svar just nu, så är det inte särskilt troligt att vi skulle upphäva hela eller delar av restriktionerna”, säger Fredriksen till TV2.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?