ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Dansk tar över Tiger of Sweden

  • Foto: Jesper Frisk

Modevarumärket Tiger of Sweden har utsett Hans-Christian Meyer till ny vd. Han kommer närmast från Ralph Lauren där han ingått i det globala ledningsteamet och haft titeln President Retail, EMEA, skriver Finwire.

Hans-Christian Meyer, som är dansk men bosatt i Stockholm, tillträder sin nya tjänst den 1 september i år.

För ett år sedan fick dåvarande vd David Thunmarker avgå, efter 13 år på företaget och 8 år som vd. Sedan dess fram till nu har vd-skapet skötts av Mads Ryder och sedan Alexander Martensen-Larsen, som är vd och koncernchef för hela IC Group. Thunmarker är numera vd för Oscar Jacobson.

Sedan den 1 juni har Tiger of Sweden också en ny huvuddesigner, Christoffer Lundman. Han har tidigare arbetat som herrmodedesigner på Acne Studios, sportdesigner för Tom Ford och senast designer director på Burberry. Hans uppdrag är ett övergripande kreativt ansvar för alla Tigers kollektioner – herr, dam och jeans – och hans första kollektion blir för våren 2018.

Tiger of Sweden ingår sedan 2003 i danska IC Group-koncernen. Bolaget, vars produkter säljs och marknadsförs i 20 länder, har växt från en omsättning på 15 miljoner kronor 1993 till över en miljard.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies