Annons

Dansk tar över Tiger of Sweden

Modevarumärket Tiger of Sweden har utsett Hans-Christian Meyer till ny vd. Han kommer närmast från Ralph Lauren där han ingått i det globala ledningsteamet och haft titeln President Retail, EMEA, skriver Finwire.

Bild:Jesper Frisk

Hans-Christian Meyer, som är dansk men bosatt i Stockholm, tillträder sin nya tjänst den 1 september i år.

För ett år sedan fick dåvarande vd David Thunmarker avgå, efter 13 år på företaget och 8 år som vd. Sedan dess fram till nu har vd-skapet skötts av Mads Ryder och sedan Alexander Martensen-Larsen, som är vd och koncernchef för hela IC Group. Thunmarker är numera vd för Oscar Jacobson.

Sedan den 1 juni har Tiger of Sweden också en ny huvuddesigner, Christoffer Lundman. Han har tidigare arbetat som herrmodedesigner på Acne Studios, sportdesigner för Tom Ford och senast designer director på Burberry. Hans uppdrag är ett övergripande kreativt ansvar för alla Tigers kollektioner – herr, dam och jeans – och hans första kollektion blir för våren 2018.

Tiger of Sweden ingår sedan 2003 i danska IC Group-koncernen. Bolaget, vars produkter säljs och marknadsförs i 20 länder, har växt från en omsättning på 15 miljoner kronor 1993 till över en miljard.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?