ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Danmarks bästa styrelseordförande är svensk

  • Foto: TT

Det danska vindkraftsbolaget Vestas styrelseordförande Bert Nordberg har gott om medvind för tillfället. På tisdagen utnämndes han till årets styrelseordförande i Danmark av revisions- och konsultfirman PwC.

Vindkraftsbolaget Vestas har gott om vind i seglen för tillfället och under det senaste året har aktien stigit med omkring 60 procent. På tisdagen stod det även klart att PwC och Styreinformasjon utsett bolagets styrelseordförande Bert Nordberg till årets styrelseordförande i Danmark. Det framgår av ett pressmeddelande.

Som motivering pekar juryn bland annat på att bolaget har ökat sina intäkter och levererat en imponerande orderingång under tiden som Bert Nordberg svingat ordförandeklubban.

”Vestas har genomfört en imponerande vändning och genomfört framgångsrika ledningsförändringar vilket har gett positiva resultat. Framgången har även kommit aktieägarna till del med ett ordentligt kurslyft. En lyft som förtjänar att uppmärksammas”, säger Mogens Nørgaard Mogensen, senior partner på PwC, i ett pressmeddelande.

Bert Nordberg har ett förflutet på bland annat telekombolaget Ericsson och var även vd för Sony Mobile (tidigare Sony Ericsson).

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies