Danmark välkomnar Nordea med öppna armar

Om den svenska regeringens förslag om höjda bankavgifter blir verklighet och Nordea verkställer sitt hot om att flytta huvudkontoret är storbanken varmt välkomna till Danmark. Det säger Danmarks näringslivsminister Brian Mikkelsen, Konservative Folkeparti, till danska Børsen.

Nordeas vd Casper von Koskull.
Nordeas vd Casper von Koskull.Bild:TT

Det var i mitten av mars som Nordeas vd Casper von Koskull i en intervju med Di meddelade att sannolikheten för att banken flyttar huvudkontoret från Sverige om regeringens förslag om höjda bankavgifter till resolutionsreserven blir verklighet är mycket stor.

I en intervju med danska Børsen säger Brian Mikkelsen är storbanken varmt välkomna till landet om de gör slag i sak.

”Vi är självklart redo att välkomna företag som kan bidra med tillväxt och arbeten till Danmark. Det kan Nordea”, säger han till Børsen.

Brian Mikkelsen vill inte kommentera om han varit i kontakt med Nordea angående en potentiell flytt. Samtidigt poängterar han att den danska regeringen inte har för avsikt att införa någon skatt eller avgift som liknar vad den svenska regeringen överväger.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?