Annons

Daniel Eks karriärråd till Uberchefen: ”Sedan när handlar livet om att trivas”

Dara Khosrowshahi skulle inte varit vd för Uber om det inte vore för Daniel Ek, skriver CNBC. Spotifygrundaren både tipsade styrelsen om Dara Khosrowshahi och gav honom rådet att tacka ja. 

Foto:David Paul Morris

Ubers nuvarande vd Dara Khosrowshahi var tidigare vd för bokningsföretaget Expedia. Han tillrädde sin tjänst på Uber 2017. Enligt CNBC, som återger detaljer ur ett tal Dara Khosrowshahi hållit vid ett lanseringsevent, var han ytterst tveksam till att byta jobb eftersom Uber vid den tiden brottades med en rad olika problem. 

Enligt CNBC säger Dara Khosrowshahi att han tänkte meddela Ubers styrelse att han inte ville vara med som kandidat i rekryteringsprocessen, men att ett samtal med en vän fick honom att ändra sig. 

Spotifygrundaren Daniel Ek ska då enligt CNBC ha frågat Dara Khosrowshahi om Ubers styrelse hört av sig än och på så sätt avslöjat att han rekommenderat Dara Khosrowshahi som vd för Uber. När denne sa att han inte var så sugen och trivdes bra med sitt jobb på Expedia ska Daniel Ek ha sagt: 

”Du vet Dara, sedan när handlar livet om att trivas? Det handlar om att påverka. Du måste påverka”, säger han.

Samtalet fick enligt CNBC Dara Khosrowshahi att omvärdera hur han tänkte kring sin karriär.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera