Damberg: Regionerna får ta kostnaden för anlitade väktare

En av landets största offentliga beställare av ordningsvakter riktar skarp kritik mot regeringen sedan statistik visat att landets kommuner allt oftare använder väktarbolag.

Men inrikesminister Mikael Damberg menar att väktarna inte har eller ska ta över polisens jobb.

Inrikesminister Mikael Damberg
Inrikesminister Mikael DambergFoto:Fredrik Sandberg/TT, Fredrik Sandberg/TT, Fredrik Sandberg/TT

Allt fler kommuner och företag väljer väktarbolag som lösning på en växande otrygghet och oro. Landets väktare och ordningsvakter gjorde över 300.000 ingripanden under 2019, en ökning med 76 procent på årsbasis, enligt statistik från branschorganisationen Säkerhetsföretagen.

Storstockholms lokaltrafik, SL, och region Stockholm är en av landets största beställare av ordningsvakter och förra året lade man uppemot 300 miljoner på trygghetssatsningar.

Kristoffer Tamsons (M) är trafikregionråd i Stockholm och ordförande för SL och anser att utvecklingen är oacceptabel.

”Arbetsuppgifter som förut låg på polisen görs av väktare och ordningsvakter. De gör ett fantastiskt jobb, men kommer aldrig att kunna fylla polisens funktion. De saknar utbildning och verktyg för att ta det ansvar som läggs på dem i dag”, säger han.

Han menar att det är problematiskt att polisen ”drar sig alltmer tillbaka.”

”Vi går från en rättsstat till en väktar- och ordningsvaktsstat. Polisen har nu helt lämnat tunnelbanan till väktare och ordningsvakter.”

Kristoffer Tamsons är också kritisk till att Polismyndigheten höjt kostnaderna för utbildningen av väktare och ordningsvakter.

”Det är ett hårt slag för den som ska gå utbildningen, men också för oss som ska betala. Regeringen lägger över ansvaret på landets regioner och kommuner och det borde vara deras förbaskade ansvar att täcka kostnaderna.”

Men inrikesminister Mikael Damberg (S) håller inte med.

”Då måste man budgetera för en kostnadstäckning eller ändra det regelverk som finns i dag. Jag tycker också att det var olyckligt att polisen gjorde en kraftig höjning i ett slag, men myndigheten fattar beslut efter regelverket. Polisen måste också få ersättning för väktarutbildningarna och det hade inte gjorts någon höjning på väldigt länge.”

Han tycker också att landets regioner, framför allt stora aktörer som SL och region Stockholm, bör vara med och ta ansvar för tryggheten i kollektivtrafiken.

”Det är ett gemensamt arbete och Kristoffer Tamsons är en del i det. Jag ser ordningsvakterna som ett komplement, de ska inte ta över brottsbekämpande arbete. Men vi kan ändra deras arbetsuppgifter i gränslandet mellan väktare och polis och det har jag uppfattat som att Moderaterna är med på.”

Mikael Damberg vill att väktarna ska avlasta polisen.

”Det handlar till exempel om att ta hand om folk på fyllan. På nationell nivå är regeringen och Moderaterna helt överrens i den här frågan. Om Kristoffer Tamsons har en annan uppfattning får de stå för honom”, säger han.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från SPPAnnons

Expertens tips: ”Så undviker du vanliga fallgroparna vid en global expansion”

Ett vanligt verktyg för att lyckas med en global expansion är att sända ut en eller flera anställda från moderbolaget för att arbeta utomlands under en begränsad tid – så kallade expatriater.

Men vilka fallgropar behöver du undvika för att inte riskera att expansionen kostar mer än den smakar?

Ta del SPPs fem steg för att lyckas med pensionspusslet    

Enligt Anna Svedman, chef för internationell affär på SPP, kan det kännas svårt att få kontroll över alla parametrar kopplade till en utlandsutsändning. Allt ifrån regelverksanpassning och administration, till uppdateringar av pensionspolicyer och tydlig kommunikation med den utsända, ska vara på plats och löpande uppdateras.

– Annars riskerar företaget att hamna i fallgropar som över tid kan leda till oväntade kostnader och onödigt krångel, betonar hon.

Ta fram en pensionsplan för utlandsanställda

En fallgrop som Anna Svedman lyfter är att arbetsgivare helt missar att teckna en pensionsplan för den utlandsutsända. Detta kan exempelvis vara en konsekvens av att arbetsgivaren missat pensionsbetalningar för den utsända där kollektivavtal och andra försäkringslösningar fortsatt ska gälla i Sverige.

– Om så är fallet kan arbetsgivaren bli skyldig till återbetalning för den utsändas utevarande pensionsbetalningar i efterhand. Vid de fall då arbetsgivaren missar att teckna en pensionsplan för den anställda faller automatiskt även sjukförsäkringen bort, vilket kan leda till svåra konsekvenser, varnar Svedman.

Anna Svedman menar att det finns flera enkla steg för att lyckas med pensionspusslet för internationell personal.

– Börja med att identifiera vilka försäkringar som ska vara på plats innan ett utlandsuppdrag inleds. Utifrån regelverk och företagets egen pensionspolicy kan du ta fram en pensionsplan och upprätta ett upplägg för övriga försäkringar såsom sjukvårdsförsäkring och andra riskförmåner, säger hon och fortsätter:

– Det viktigaste att få med i er uppdaterade pensionspolicy för utlandsutsända är kompensation för förlust av hemlandets pension och tydliga ramverk för sjukersättning och övriga riskförmåner.

Pensionskonsult kan hjälpa till

Ett annat steg är att ta hjälp av oberoende pensionskonsulter för att hitta rätt i djungeln av processer och regelverk.

– Med hjälp av oberoende pensionskonsulter som är specialiserade på frågor rörande internationell personal kan du underlätta administrationsbördan för ditt företag, och undvika fel som leder till onödiga kostnader och krångel.

Ta del SPPs fem steg för att lyckas med pensionspusslet   

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?