1515
Annons

Damberg diskuterade ståltullar med Ross

USA:s hot om ståltullar och det uppkopplade samhället var teman för dagens träff mellan näringsminister Mikael Damberg (S) och handelsminister Wilbur Ross i ett grått Washington DC.

"Vi förde fram vår oro för diskussionen om ståltullar och att det leder till protektionism", berättar Damberg för TT efter mötet.Han lyssnade och sade att inga beslut är fattade ännu. Men han sade samtidigt att han är orolig för överproduktionen av stål i världen och hur den påverkar amerikansk ekonomi.

Liksom tidigare hänvisade Ross till president Donald Trump när det gäller detaljer kring de eventuella ståltullarna. Men han lade stort fokus på den diskussion om modernisering av industrier och 5G-teknik som han hade med Damberg och ett antal blågula företagsledare.

"Han var påfallande intresserad av 5G och det uppkopplade samhället. När vi pratade om det fick Ericsson stå i strålkastarljuset", säger Damberg.

Vid mötet poängterades vidare att Sverige är en av de stora investerarna i USA vilket lett till 300 000 jobb. Damberg beskriver det som att Sverige "slår över sin viktklass".


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?