Annons

Daimler välkomnar Geely – och steg i efterhandeln

Geelys storköp i Daimler välkomnas av den tyska biljätten som dessutom steg i efterhandeln på Frankfurtbörsen.

Med en post på 9,69 procent är Geely nu största aktieägare i Daimler. De har passerat Kuwaits investmentfond som har 6,8 procent av ägandet och amerikanska riskkapitaljätten Blackrock som äger 6 procent. Renault och Nissan äger 3,1 procent. Norska oljefonden äger även en del, 2,43 procent.

Och Daimler verkar nöjda med sin nya investerare. Jörg Höwe, Daimlers kommunikationschef, säger till Bloomberg News att man är "glada över att få in ytterligare en långsiktig investerare".

Daimler har däremot inte kommunicerat något kring huruvida Geely kommer få en plats i styrelsen eller inte, men att de ser fram emot att diskutera investeringen med honom. Financial Times rapporterar att Li Shufu kommer resa till Tyskland i nästa vecka för att samtala med Daimler.

Marknaden tycks också reagera positivt på beskedet, Daimler steg med 1,4 procent i efterhandeln på Frankfurtbörsen.

I en intervju med den tyska tidningen Handelsblatt spekulerar Arndt Ellinghorst på Evercore i att Mercedes kan komma att stödja Volvo med teknik – eller ta över varumärket helt och hållet.

"Utan industriella ambitioner investerar ingen så mycket pengar i Daimler", säger han.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?